Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Pikantní marináda podle řezníka Kšány

Pikantní marináda podle řezníka Kšány

Jednoduchá marináda stojí na řízném křenu. Nejlepší je čerstvý, právě nastrouhaný. V nouzi však můžete použít i křen ze skleničky. Hovězí z grilu bude díky němu fenomenální.
30. 7. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Pepřovokřenová marináda na maso


Do nekovové mísy dejte 1 lžíci čerstvě mletého černého pepře, 1 lžíci nasekaného naloženého zeleného pepře, 1 lžíci drceného červeného pepře, 1 stroužek drceného česneku, 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu, 1 lžičku mořské soli a 3 lžíce olivového oleje. Důkladně promíchejte.

Množství marinády vystačí pro dva kusy 400g vysokého roštěnce s kostí. Hovězí maso marinádou důkladně obalte, mísu zakryjte fólií a nechte v lednici půl hodiny marinovat. Poté maso opékejte na rozehřátém grilu 5–6 minut z každé strany, nebo tak dlouho, až bude hovězí propečené podle vašich představ.



REKLAMA

Přidat komentář