Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit koncentrovaný vývar

Vývar
ZDROJ: Karolina Grabowska
sdílet:

Silný vývar, který vám nebude zabírat místo v lednici či mrazničce, vyrobíte snadno. Tady je recept šéfkuchaře Marka Fichtnera.

  • Na 200 ml koncentrovaného vývaru potřebujete asi 3 kg kostí (kuřecích či hovězích ze žeber). Opečte je spolu s celerem, mrkví, petrželí a cibulí do tmavě hněda. Pozor, nespalte je.
  • Pak vše vložte do hrnce, zalijte cca 5 litry studené vody tak, aby kosti byly ponořené. Přidejte bobkový list, nať petrželky a libečku, celý pepř a přiveďte k varu. Na sůl v této fázi vaření zapomeňte.
  • Na velmi nízkém ohni nechte táhnout asi 6 hodin. Jemným sítkem sbírejte sražené bílkoviny, které plavou na povrchu jako šedivá pěna. Pak vývar sceďte přes jemné sítko a ještě ho vařte tak dlouho, až z něj zbude cca 200 ml. Po vystydnutí krásně želíruje.


Tip redakce: Silný vývar se hodí jako základ pro rizoto, zesílí chuť omáček, polévek, pečeného masa a dalších jídel.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč