Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Máte přebytek paprik? Ochutnejte omáčku romesco

Máte přebytek paprik? Ochutnejte omáčku romesco

Chutný doplněk k masu připravíte snadno a jednoduše – v troubě a mixéru.
29. 8. 2012

Romesco, aromatická omáčka z paprik a oříšků, pochází ze španělského Katalánska. Výraznou chuť a hustou konzistenci získá díky opečené zelenině. Skvělá je k hovězím steakům, rybám, krevetám, drůbeži i – překvapivě – k zelenině. Namáčet do ní můžete také masové špízy, domácí hranolky nebo opečené kousky pečiva. Klidně si jí připravte dvojnásobné množství. Snadno ji několik dní uchováte v lednici.

Na omáčku budete potřebovat:

  • 2 červené papriky, zbavené semeníku a rozkrojené na čtvrtiny
  • 2 červené chilli papričky, zbavené semen a rozpůlené
  • 1 červenou cibuli, nakrájenou na měsíčky
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • 2 velká červená rajčata, nakrájená na čtvrtky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce mandlí, oloupaných a opražených
  • 1 krajíc toustového chleba, bez kůrky
  • 2 lžíce červeného vinného octa

Jak snadno připravit omáčku romesco:


Troubu rozpalte na 200 °C. Do pekáčku vyloženého papírem na pečení dejte papriky, chilli a cibuli. Pokapejte olejem, osolte a pečte 15 minut. Přidejte česnek a rajčata, promíchejte a pečte dalších 10–15 minut doměkka. Nechte chvíli zchladnout, zeleninu dejte do mixéru a umixujte s mandlemi a chlebem na pastu. Přilijte ocet a olej a znovu promixujte a dochuťte.

Přidat komentář