Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrušky naslano i nasladko: Přidejte je ke kotletám nebo uvařte hrušková povidla

Hrušky naslano i nasladko: Přidejte je ke kotletám nebo uvařte hrušková povidla
sdílet:

Homér v Odyssee hrušky nazývá „Božským darem“. A není daleko od pravdy. Existuje jen málo lidí, kteří odolají vůni hruškového koláče. Toto lahodné ovoce můžete však využít na tisíce způsobů. Lze z něj uvařit povidla, hodí se k sýrům, do salátu i k masu. Na pošírovaných hruškách si zase rádi smlsnou děti i dospělí. Už víte, co s letošní úrodou? My ano!

Hrušky a smetana

Geniálně jednoduchý koláč, který si musíte na podzim upéct alespoň jednou. Doporučujeme nepodceňovat přípravu a nechat hrušky se smetanou v lednici opravdu přes noc, výsledek bude stát za to! Pokud si chcete vyzkoušet pošírování, jděte do receptu na cheesecake s pošírovanými hruškami a praliné polevou!

Originální povidla

Povidla se nejčasteji připravují ze švestek. Originální varinatou jsou povidla hrušková! Příprava není náročná, jen trochu dlouhá. Stačí očistit 2,5 kg hrušek a pak už jen vařit několik hodin do zhoustnutí. Výsledná voňavá dobrota se ale ničemu nevyrovná. Těžko říct, pro kolik je osob...

Zapečené hrušky

Asi by bylo pěkné jíst tuhle dobrotu lehce vychladlou a elegantně – dezertní vidličkou. Ve skutečnosti si na to po prvním přivonění vezmete velkou lžíci a budete každé sousto foukat, abyste si nepopálili pusu.

Máte rádi netradiční kombinace chutí?
Potom vyzkoušejte i recept na vepřové kotlety s hruškami

     
    Skryt pre seznam

    Podzim na talíři

    Podzim na talíři, tak by se mohl jmenovat salát, ve kterém najdete vlašské ořechy i hrušky. Pro milovníky sladko-slané chutě hotová poezie. Nemusíte se přesně držet našeho receptu, zkuste trochu improvizovat. Místo zálivky můžete salát pokapat jen olivovým olejem a balzamikovým octem!

    Hrušky se sýrem

    Vynikající předkrm nebo chuťovka na party. Spojení pikantního sýra s lahodnou hruškou je přímo delikátní! A hlavně je velmi rychle hotový. Hrušky není potřeba tepelně upravovat, stačí je jen oloupat, podélně rozpůlit a vykrojit jádřince. Trochu dužiny pak utřete s sýrem. 

    Hrušky a švestky

    Potřebujete zpracovat nejen hrušky a švestky? Tak to se vám bude hodit na švestkovo-hruškový krambl. Drobenka na povrchu každého dostane, ale pokud chcete, můžete ji ještě vylepšit třeba nadrcenými ořechy nebo strouhaným kokosem.

    Švestky a vepřové

    Šťavnaté maso a slaďoučké hrušky jsou překvapivě sehrané duo, které na talíři vytvoří hotovou symfonii. Stačí přidat vařené, pečené či šťouchané brambory a dokonalá hostina může začít!

    Zajímavosti o hruškách:

    • Evropská hrušeň pochází z jihovýchodní Asie a v Evropě byla poprvé vypěstována kolem roku 1000 př. n. l.
    • Asijské druhy hrušní se pěstovaly v Číně již v roce 1134 př. n. l. 
    • V Americe byla první hrušeň vysazena až v roce 1620.
    • Na světě se pěstuje více než 3000 odrůd hrušek. 
    • Hrušky jsou plné vlákniny a obsahují vitamíny C, K, B2, B3, B6 a minerální látky – vápník, hořčík, draslík, měď a mangan.  
    Skryt pre seznam

    Související články

    Autor: Redakce Apetit

    Apetit magazín

    TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

    TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

    Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

    Obchod Apetit

    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč