3x jahodové knedlíky

sdílet:
Uvařte si ty nejlepší jahodové knedlíky. Máme pro vás tři různé nápady na knedlíky kynuté, tvarohové a s tofu. Společné mají dvě věci – báječně chutnají a jsou plné sladkých jahod.

Jahody a nadýchané těsto


Nadýchané jahodové knedlíky jsou naprostá klasika. Až přejde sezona jahod, můžete stejné těsto naplnit meruňkami, borůvkami a na podzim třeba švestkami. Sypejte strouhaným tvarohem.

Jahody a tvaroh


Z tvarohového těsta vytvarujte drobné knedlíčky, neplňte je však ovocem. Podávejte je s omáčkou z rozmačkaných jahod s cukrem. Dozdobte kysanou smetanou.

Jahody a tofu


Pokud jste rození experimentátoři, vyzkoušejte knedlíky ze strouhaného tofu a rýžového mléka. Ideální pro vegany a při alergii na mléčné výrobky. Jahody si s knedlíky užijete hned dvakrát – jednou v náplni a podruhé jako omáčku.

3× recept na knedlíky s jahodami:



Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit