0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3x zelené a plané

špenátová polévka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Na Zelený čtvrtek sáhněte bez váhání po bylinkách a mladých jarních listech.

Rozhlédněte se, co u vás roste nebo co prodávají na trhu, ,ulovte‘ to a pak si na tom pochutnejte.

MEDVĚDÍ ČESNEK

Nespleťte si ho s konvalinkami, mají podobné lístky, ale kvetou a voní úplně jinak než česnek! Udělejte si z něj třeba pesto: rozmixujte ho s vlašskými ořechy a olivovým olejem.

ŠŤOVÍK

Z planých šťovíků se dají jíst šťovík kyselý a šťovík menší (nejste-li si jisti, jezte jen pěstovaný šťovík zahradní), a to v rozumném množství – zhruba hrst na osobu a porci. Podušený se hodí do omáček k tučné rybě, jako je losos nebo pstruh.

KOPŘIVY

Nejlepší (a nejzdravější) jsou časně zjara. Kromě velikonoční nádivky a čaje se hodí i na polévku (připravíte ji podobně jako špenátovou) anebo třeba do rizota – tam je můžete doplnit šťovíkem. Kopřivy před konzumací vždycky aspoň spařte, syrové žahají i v ústech.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit