Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

4× velikonoční nádivka

Nádivky v kruhových miskách
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Na své si přijdou ti, co rádi klasiku, verzi plnou masa i vegetariánskou nádivku. Stačí si jen vybrat!

Velikonoční nádivka má různá krajová jména. Ať už hlavička, velikonoční svítek, sekanice, či nadívanina, na Bílou sobotu nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Dříve byla jejím základem slaná krupičná kaše, dnes do ní přidáváme zvlhčené pečivo nebo strouhanku.

Bez mladých kopřiv a bylinek se však neobešla nikdy. Nadýchanost jí dodává opatrně vmíchaný bílkový sníh, výraznou jarní chuť bylinky a uzenina. Skvělá je teplá i studená, podávaná jako příloha k masu nebo samotná se salátem či kyselou okurkou.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín