Na své si přijdou ti, co rádi klasiku, verzi plnou masa i vegetariánskou nádivku. Stačí si jen vybrat!
Velikonoční nádivka má různá krajová jména. Ať už hlavička, velikonoční svítek, sekanice, či nadívanina, na Bílou sobotu nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Dříve byla jejím základem slaná krupičná kaše, dnes do ní přidáváme zvlhčené pečivo nebo strouhanku.
Bez mladých kopřiv a bylinek se však neobešla nikdy. Nadýchanost jí dodává opatrně vmíchaný bílkový sníh, výraznou jarní chuť bylinky a uzenina. Skvělá je teplá i studená, podávaná jako příloha k masu nebo samotná se salátem či kyselou okurkou.
- Kopřivová nádivka se špenátem a bazalkou
Housková bezmasá nádivka se zelená špenátem, kopřivami a bazalkou, po které navíc i krásně voní. - Velikonoční hlavička s uzeným masem
Tradiční varianta s uzeným masem díky droždí po vychladnutí nespadne a zůstane nadýchaná. - Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou
Přidáním šťavnaté karotky bude nádivka pestrá jak na pohled, tak i na chuť. Doplněna je králičím masem, pórkem a pažitkou. - Masová trojctihodná nádivky
Do masové nádivky patří několik chuťově odlišných druhů masa – uzené, vepřové a kuřecí. Dá se však přidat i mladé maso jehněčí či kůzlečí.