Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na to: kandované citronové proužky

Jak na to: kandované citronové proužky

Kandované hoblinky citrusové kůry jsou chutné v sušenkách. Zdobit jimi můžete perníčky a další vánoční cukroví.
9. 11. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Citronovou kůru nastrouhejte, nejlépe zesterem. Z cukru a trošky vody si v rendlíku připravte hustý cukrový sirup, který však musí zůstat světlý (nekaramelizujte ho). Do sirupu vložte nastrouhanou kůru, krátce povařte a nechte odstát do zchladnutí. Kůra pak bude jako kandovaná.

Stejný způsobem můžete připravit ozdobu z pomerančové kůry. Vybírejte přednostně biocitrusy s chemicky neošetřenou kůrou. Ty z konvenčního zemědělství jsou napuštěny chemikáliemi, kterých se nezbavíte ani pečlivým mytím.

Ochutnejte




REKLAMA

Přidat komentář