Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak se starat o nože

Jak se starat o nože

Nákupem to začíná, ale nekončí! Nůž vám bude dobře sloužit, jen když s ním budete správně zacházet a hezky se o něj starat.
14. 11. 2012 | Autor: redakce Apetitu

KRÁJENÍ


Nůž patří na prkénko. V pražské brusírně Šafář radí dát přednost plastovému prkénku před dřevěným: „Spousta lidí si myslí, že když si koupí drahý nůž, ukrojí s ním všechno. Ale to je samozřejmě nesmysl, je to, jako když si koupíte sportovní auto a budete v něm chtít stěhovat skříň,“ vysvětluje Jaroslav Louda, který na našem trhu zastupuje japonské nože KAI.

MYTÍ


Na hygienu je nůž nenáročný – hned po použití ho stačí omýt pod tekoucí vodou, usušit a uložit.

SKLADOVÁNÍ


Mnohem lepší než přihrádka v šuplíku je blok nebo magnet. Nejdůležitější je, aby se nože navzájem nedotýkaly, a tím se netupily.

CO NESMÍTE


Nůž nepatří do myčky. Také byste s ním neměli píchat do brambor, které se vaří v horké vodě – horkost totiž nožům škodí. Stejně tak je neházejte bezhlavě do šuplíku, neotvírejte s nimi konzervu a nekrájejte s nimi na talíři, plechu či pracovní ploše.


Více o nožích
najdete v listopadovém Apetitu.

REKLAMA

Přidat komentář