Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Vánoční koření

Vánoční koření

Bez vůně vanilky, skořice a hřebíčku by nebyly Vánoce těmi pravými svátky.
5. 12. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Nejen vůně másla a cukru se v prosinci stará o tu pravou atmosféru. Je to také vůně punče, svařeného vína a koření, které dává adventu to správné kouzlo. Po ruce vždy mějte koření mleté (do těsta) i celé (do kompotu a horkých nápojů). Skladujte ho v uzavíratelných vzduchotěsných nádobách. Nejlepší jsou kořenky z tmavého skla s broušeným uzávěrem. Koření kupujte jen tolik, kolik ho spotřebujete – dlouhým skladováním ztrácí svoji sílu.

Ve vaší kuchyni by letos neměly chybět:

  • vanilka – do krémů, náplní, horké čokolády, do vanilkového cukru
  • skořice – celá do kompotů, svařeného vína i punče, mletá do perníčků a sušenek
  • hřebíček – najemno drcený do perníků, celý do kompotu, svařeného vína a punče
  • badyán – nedílná součást každé směsi na perníky
  • zázvor – kandovaný sluší sušenkám, mletý přidejte do cukroví, čerstvý dodá říz čaji


REKLAMA

Přidat komentář