Redaktorka Stáňa Moravcová několik týdnů testovala a ladila postup na kvašené zelí, které se dá připravit i v tom nejmenším bytě, s pomocí dvou sklenic a z jediné hlávky zelí. Kromě toho vám doporučí, jak kysané zelí dál využít – samozřejmě pokud ho nesníte hned jen tak…
Jak na domácí kvašené zelí? Nejprve ho očistěte, pak nakrájejte na co nejjemnější nudličky nebo nakrouhejte. Po rovnoměrném prosolení a prosypání kmínem se zelí tluče v míse paličkou, dokud nezíská jasnější barvu a nepustí šťávu. Takto upravenou zeleninu pak stačí natlačit do omytých a osušených sklenic, nejlépe s patentním uzávěrem. Po třech dnech již můžete zelí jíst.
Podrobný návod a tipy na domácí přípravu kvašeného zelí najdete v únorovém Apetitu. Pro inspiraci pro vás máme také recepty se zelím. Vsadíme se, že kakaové muffiny s kysaným zelím jste ještě neochutnali!
Vyrobte si vlastní kysané zelí
Jedinečnou zimní zásobárnu vitaminu C můžete mít i ve své spíži.
17. 1. 2013 | Autor:
redakce Apetitu
Přidat komentář