Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vyrobte si vlastní kysané zelí

Jedinečnou zimní zásobárnu vitaminu C můžete mít i ve své spíži.
17. 1. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Redaktorka Stáňa Moravcová několik týdnů testovala a ladila postup na kvašené zelí, které se dá připravit i v tom nejmenším bytě, s pomocí dvou sklenic a z jediné hlávky zelí. Kromě toho vám doporučí, jak kysané zelí dál využít – samozřejmě pokud ho nesníte hned jen tak…

Jak na domácí kvašené zelí? Nejprve ho očistěte, pak nakrájejte na co nejjemnější nudličky nebo nakrouhejte. Po rovnoměrném prosolení a prosypání kmínem se zelí tluče v míse paličkou, dokud nezíská jasnější barvu a nepustí šťávu. Takto upravenou zeleninu pak stačí natlačit do omytých a osušených sklenic, nejlépe s patentním uzávěrem. Po třech dnech již můžete zelí jíst.

Podrobný návod a tipy na domácí přípravu kvašeného zelí najdete v únorovém Apetitu. Pro inspiraci pro vás máme také recepty se zelím. Vsadíme se, že kakaové muffiny s kysaným zelím jste ještě neochutnali!

Související

Kysané zelí a jeho vliv na lidský organismus

Blahodárné účinky kysaného zelí jsou známé už po staletí. Vyrábí se využitím bakterií mléčného kvašení, která dodává...
REKLAMA

Přidat komentář