Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyrobte si vlastní kysané zelí

Kysané zelí
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Jedinečnou zimní zásobárnu vitaminu C můžete mít i ve své spíži. Víte, jak na to? Redaktorka Stáňa Moravcová několik týdnů testovala a ladila postup na kvašené zelí, které se dá připravit i v tom nejmenším bytě, s pomocí dvou sklenic a z jediné hlávky zelí.

Vedle postupu pro vás máme i pár tipů, jak kysané zelí dál využít – samozřejmě pokud ho nesníte hned jen tak…

Jak na domácí kvašené zelí?

  • Nejprve ho očistěte, pak nakrájejte na co nejjemnější nudličky nebo nakrouhejte.
  • Po rovnoměrném prosolení a prosypání kmínem se zelí tluče v míse paličkou, dokud nezíská jasnější barvu a nepustí šťávu.
  • Takto upravenou zeleninu pak stačí natlačit do omytých a osušených sklenic, nejlépe s patentním uzávěrem.
  • Po třech dnech již můžete zelí jíst.

Podrobný návod a tipy na domácí přípravu jsme pro vás popsali v našem receptu. Kysané zelí se skvěle hodí do celé řady slaných a skromných pokrmů. Nezapomeňte si proto uvařit zelňačku, halušky, nádivku, zelníky, závin nebo masové závitky.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč