Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Nejlepší pizza do mrazáku

Nejlepší pizza do mrazáku

Redaktorka Darina Sieglová má doma tři hladové krky, a tak když vaří, tak ve velkém a do zásoby, aby doma bylo jídlo i v případech, kdy ona sama doma není. Než aby si kluci kupovali mraženou pizzu nebo platili její dovážku, dělá jim luxusní domácí pizzu do zásoby. Zkuste to taky!
27. 2. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Proč si kupovat mražené pizzy pochybné kvality, nebo dokonce objednávat a platit dovoz, když výroba vlastní pizzy je tak snadná? Navíc se dá uložit do mrazáku a vytáhnout z něj ve chvíli, kdy na ni dostanete chuť. Zamrazovat pizzu do zásoby mě kdysi naučil můj australský kamarád Gavin. Pizzu lovil z mrazáku podle počtu hostů, kteří k němu nečekaně přišli na návštěvu, a dozdobil ji tím, co měl zrovna v lednici a ve špajzu. Každá byla jiná, unikátní, jediná svého druhu, ale hlavně byla horká, křupavá a nemuselo se na ni vůbec čekat. A než se dojedla první, tahal už Gavin z trouby druhou a třetí a čtvrtou… Jeho originální receptury na těsto i sugo, promaštěné od mozzarelly a zacákané od rajčatové omáčky, mám schované dodnes.

Aby byla vaše pizza jako z pravé italské trattorie, potřebujete znát ještě pár dalších triků. Jeden fígl prozradíme už teď, zbylé najdete v březnovém Apetitu: těsto musíte péct minimální dobu v troubě rozehřáté na maximální teplotu. Nesmíte u toho hrát žádnou hru ani telefonovat, stačí totiž chvilka, těsto přepečete, a ono vám pak za trest pořeže koutky a rozdrásá patro. I když v tu chvíli vám to asi bude jedno – radost z vlastní pizzy a z roztaveného sýra a vědomí, že v mrazáku je přídavek, je totiž nade vše!

Jak připravit skvělou pizzu do zásoby, to vám Darina prozradí v březnovém Apetitu.

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Škoda, že tu tení článek o pizze z 03/2013. Hledám a nenacházím. Škoda. Konečně po 100 letech mám velký mrazák a pro syna pizzožrouta jsem chtěla udělat zásoby. Apetit kupuji od jeho vydání, mám je uskladněné na půdě, jen ty s nejlepšími recepty jsem si dala bokem a bohužel tohle číslo nemám ani na jednom místě :-( Takže .... kdy je nejvhodnější mrazit pizzu? Na internetu se názory rozcházejí. Buď celou hotovou pizzu na 5 minut dát péct, pak vychladit, zamrazit a nebo udělat těsto, vyválet placku, nanést rajčatovou omáčku a pak zamrazit. Co je lepší?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Michaelo, našla jsem pro vás článek, který jste hledala :-).

Mražení: Zamrazit můžete obloženou pizzu, základ se sugem nebo klidně
samotné těsto – vyválejte ho na velikost, kterou pojme váš mrazák. Pizzu mrazte
na rovném podkladu, jednotlivé pizzy vždy proložte pečicím papírem. Nejskladnější jsou minipizzy, které se dají dát po zmrazení do sáčku nebo krabičky. Pizzu po zmrazení zabalte do potravinové fólie, aby nenatáhla pachy ostatních potravin v mrazáku. Těsto můžete zamrazit i zarolované do pečicího papíru, před obložením ho ale musíte nechat povolit, nejlépe v lednici.

Pečení mražené pizzy: Pizzu vyndejte z mrazáku a případně dohotovte. Mraženou pizzu pečte na mírnější teplotu, tedy
na 180–200°C.

S pozdravem, redakce Apetitu

Přidat komentář