Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na pánev wok

Jak na pánev wok

Základní pomůcka asijské kuchyně potřebuje správný rozjezd i pravidelnou péči.
10. 4. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Wok je asijská pánev, kterou si většinou spojujeme s prudkým opékáním surovin. V Asii je to ale univerzální kus nádobí: ve woku se vaří polévky i knedlíčky v páře na bambusových sítkách. Pokud ho hodláte využívat i tímhle způsobem, je dobré pořídit si wok s pokličkou.

První jízda ve woku


Pokud není wok nerezový nebo s nepřilnavou vrstvou, před prvním použitím ho umyjte vodou se saponátem, opláchněte a osušte. Pak do něj vsypte sůl, aby pokryla dno. Pánev zahřívejte zprudka tak dlouho, aby sůl změnila barvu a začalo se z ní kouřit. Nechte zchladnout a sůl vysypte. S pomocí hadříku pánev potřete rostlinným olejem. Wok potom myjte už jen horkou vodou a měkkou houbou, vždy důkladně osušte a potřete olejem.

Další nápady a tipy, jak vařit po asijsku, najdete v časopise Apetit speciál Kuchyně Asie.

Fotogalerie: Apetit speciál Kuchyně Asie

REKLAMA

Přidat komentář