Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Trvanlivost vs. použitelnost potravin

Trvanlivost vs. použitelnost potravin

Jak číst údaje na etiketě?
9. 5. 2013 | Autor: redakce Apetitu

První věc, zvláště u čerstvých potravin, na kterou byste se měli dívat, je datum spotřeby. Označení ‚spotřebujte do‘ a příslušné datum najdete na potravinách podléhajících rychlé zkáze (maso, lahůdkářské a mléčné výrobky, vejce atd.). Po tomto datu by se výrobky neměly jíst.

‚Minimální trvanlivost‘ se uvádí u potravin, které lze uchovávat déle (rýže, konzervy, koření). Po tomto datu se dají jíst, ale postupně mohou ztrácet chuť nebo strukturu. Datum trvanlivosti nemusejí mít uvedeny následující potraviny: čerstvé ovoce a zelenina, čerstvé pečivo, sůl, cukr, ocet, vína a lihoviny.

REKLAMA

Přidat komentář