Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak správně připravit bílý chřest

Jak správně připravit bílý chřest

Žádaná delikatesa si zaslouží vaši pozornost.
15. 5. 2013 | Autor: redakce Apetitu
  1. Chřest zpracujte co nejdříve po nákupu. Návštěvu zelinářství nebo trhu si tedy naplánujte nejlépe na den, kdy chcete chřest také jíst. Pokud takovou možnost nemáte, můžete chřest zabalit do vlhké utěrky a uložit do ledničky, kde několik dní vydrží. Nejlepší je však zcela čerstvý.
  2. Před tepelným zpracováním stonky omyjte vlažnou vodou a pak nechte na utěrce okapat.
  3. Spodní tužší části chřestu odkrojte. Jsou skvělé do polévky (zelináři občas prodávají levnější úlomky – určitě po nich sáhněte, připravíte z nich skvělý chřestový krém).
  4. Bílý chřest po celé délce pečlivě oloupejte. Použít můžete speciální škrabku na chřest, vystačíte si však i s klasickou nožíkovou na zeleninu.
  5. Očištěný chřest svažte nití do menších svazečků po osmi až deseti kusech v závislosti na tloušťce stonků. Bude se vám lépe vyndavat z hrnce.
  6. Chřest vařte v osolené vodě 10–12 minut v závislosti na velikosti a síle stonků. Báječný je jen tak, s oříškem másla nebo politý olivovým olejem.

Přidat komentář