Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: telecí plec

telecí maso se zeleninou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Oproti jiným dílům telecího masa koupíte plec za příznivou cenu. Dejte si ji se smetanovými omáčkami, ke kterým se mladé maso hodí ze všeho nejvíc.

Telecí plec je maso z telecí přední nohy od lopatky až nad kolínko. Plec se skládá z relativně velkého množství svalových svazků, jak je dobře vidět na obrázku dole v galerii. Proto se moc nedá krájet na plátky – lepší jsou kostky. Jde o mladé maso, a tudíž plec přespříliš nezačišťujte – stav na obrázku zcela postačuje. Jemné blanky po uvaření ani nepostřehnete.

Proč ji chtít?

  • Pro chuť. Je křehká, jemná, dietní a díky vysokému obsahu kolagenu také velmi šťavnatá. Plec nejlíp chutná dušená a s jemnými omáčkami.
  • Pro cenu. S plecí si kupujete šťavnaté a jemné telecí maso, ale za podstatně nižší cenu než třeba kýtu. Plec dostanete zhruba za 190 Kč/kg.
  • Pro výjimečnost. Telecí je vhodný druh masa pro slavnostní příležitost.

Co s ní v kuchyni?

Telecí plec je skvělá na houbách v podobné úpravě, jako jste zvyklí u hovězího. Nebo ji zkuste po italsku na základu z kořenové zeleniny s vínem, olivami, kapary a rajčaty. Chutnat vám bude také na česneku nebo jako máslový řízek, pečené kuličky či sekaná.

Tipy šéfkuchaře, jak a kde telecí plec koupit, a spoustu nápadů na jednoduché úpravy najdete v červnovém Apetitu. Právě teď na stáncích! Užijte si s našimi recepty výjimečný kulinární zážitek.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč