Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na to: snadný dortový korpus

Jak na to: snadný dortový korpus

Nadýchaný korpus je základem skoro každého dortu. Pokud si chcete ušetřit práci, můžete koupit už hotový. Anebo ho upečte sami podle osvědčeného receptu šéfcukrářky Kateřiny Člaňkové.
21. 5. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Postup přípravy


Oddělte 4 žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s 1 lžičkou nastrouhané citronové kůry. Pak postupně přilévejte 40 g rostlinného oleje. Bílky vyšlehejte zvlášť se 120 g krupicového cukru a špetkou soli na pevný sníh. Do bílků vlijte žloutky s olejem a vše spojte se 140 g polohrubé mouky. Těstem naplňte dortovou formu o průměru 23 cm, uhlaďte povrch a pečte 20–30 minut dozlatova. Nechte vychladnout na mřížce a pak korpus vyjměte z formy.

Co s korpusem


Piškot prokrojte a promažte marmeládou nebo naplňte krémem. Korpus je vhodný také k potahování marcipánem nebo cukrářskou hmotou. Připravíte z něj třeba skvostný dort Princezna s osvěžujícím ovocem a nadýchanou šlehačkou (recept šéfcukrářky).
REKLAMA

Přidat komentář