Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Učíme se od mistra: Jak grilovat kuře

Učíme se od mistra: Jak grilovat kuře

Stačí malý fígl, a z obyčejného kuřete se stane hvězda grilovací party. Zlepšovák jsme odkoukali od šéfa Zdeňka Pohlreicha a spolu s ním vám nabízíme kuře z grilu v jedné z nejchutnějších podob.
21. 5. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pracuje jako blesk. Sotva vystoupí z auta, hned se ptá, v čem ho chceme fotit, a než mu stačíme odpovědět, už je převlečený a porcuje kuře. „Kuře naplacato je geniální věc,“ pochvaluje si recept a přitom hází úsměvy do foťáku i na všechny kolem. „Mám v sobě hospodskou lakotu, a tak se mi líbí, že z jednoho kuřete udělám dvě jídla,“ mne si šéf ruce. Při této úpravě totiž kuře vykostí, maso ogriluje a kosti a odřezky použije na vývar. „Z kostí jsem nechal jen křídla a stehna, ale pokud chcete, můžete si vykostit i stehýnka,“ přidává tip pro konzumaci ‚bez překážek‘. Zároveň připouští, že maso od kosti chutná nejlíp. „Hergot, to to voní,“ pomlaskává si, z upečeného kuřete odlamuje křidýlka a spokojeným výrazem oceňuje výsledek.

Jak ugrilovat kuře téměř bez kostí podle šéfa Zdeňka Pohlreicha, se dozvíte v červnovém Apetitu, který právě teď koupíte v novinových stáncích.

Fotogalerie: Učíme se od mistra: Jak grilovat kuře

REKLAMA

Přidat komentář