Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Vařte s pivem

Vařte s pivem

Nakypří, ochutí a dodá jídlu správný šmrnc.
7. 6. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Alkoholický nápoj, který se vyrábí z obilného sladu, vody a chmele kvašením pivovarských kvasinek, známe u nás již od konce 10. století. A pár století později se jeho výroba stala jedním z nejlepších způsobů obživy. Aktuálně nás baví trend zakládání malých pivovarů, které často vaří netradiční až experimentální piva. Pokud vám pivo dosud nechutnalo, nejspíš jste zatím nenarazili na to pravé. V létě se koná spousta pivních festivalů, tak toho využijte k objevování nových chutí.

Jak vařit s pivem


Nejčastějším využitím piva v kuchyni jsou marinády na maso. Jeho lehce nahořklá chuť dodává masovým pokrmům ten správný finální šmrnc. Do gulášů a tmavých omáček používejte pivo tmavé. Když přidáte trošku piva i do těsta, krásně nakyne a bude kypré.

Co uvařit s pivem:


Připravila Nikita Rybová



REKLAMA

Přidat komentář