Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Zmrzlina bez zmrzlinovače

Zmrzlina bez zmrzlinovače

Zachrání vás pořádný mixér!
26. 6. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Kudy vede rychlá cesta k lahodnému mraženému krému nebo ovocnému sorbetu? Přes výkonný mixér s pořádně nabroušenými noži. Tyčový protentokrát nechte v šuplíku. Princip přípravy je jednoduchý: již zmražené ovoce (jednoho druhu nebo směs) rozmixujte s jogurtem, smetanou, mlékem nebo trochou vody. Ovoce musí vždy převládat nad tekutinou přibližně v poměru 3 : 1, jinak bude směs příliš řídká. Dochuťte cukrem (s jahodami skvěle ladí vanilkový, k třešním milujeme skořici). V průběhu mixování můžete přidat také citronovou šťávu, alkoholický likér, víno či sekt jako v receptu na jahodový sorbet. Osvěžující mňam!


Související

Zmrzlina není jenom kopečková aneb Jak se zmrzlina servíruje ve světě?

Zmrzlina kopečková, točená nebo nanuk. Zatímco v našich končinách se setkáte především s těmito způsoby servírování, o...
REKLAMA

Přidat komentář