Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Hmoždíř 7× jinak

Občas jen mixér nestačí. Hmoždíře se vyrábějí z různých materiálů. Ve kterém z nich vám půjde tření bazalkového pesta či drcení hořčice jako po másle?
27. 6. 2013 | Autor: redakce Apetitu

1. Mramorový

Masivní kámen působí bytelně a stabilně. Je to jeden z nejlepších materiálů pro výrobu hmoždíře.

2. Granitový

Bytelný s drsným vnitřním povrchem, který napomáhá tření a drcení. Skvělá volba!

Domácí pesto: poradíme vám, jak na něj a kde ho využít

Nevíte, co s přebytkem bylinek? Vyrobte si domácí pesto. V obchodech sice běžně seženete to bazalkové nebo ze sušených...

3. Lávový

V hmoždířích z tohoto přírodního materiálu jde díky drsnému povrchu drcení skoro samo.

4. Dřevěný

Vypadá krásně, není však příliš praktický. Špatně se čistí a natahuje pachy, proto ho můžeme doporučit jen na suché potraviny. Drcení pepře zvládne bez obtíží.

Čtyři odstíny černého zlata. Co (možná) nevíte o pepři?

Jak se praví ve známé pohádce: sůl (je) nad zlato. O pepři tradiční pořekadlo mlčí. Přitom právě tohle starodávné...

5. Porcelánový

Budete si s ním připadat jako lékárník v laboratoři. Je poměrně křehký a hladký povrch příliš nepomáhá rozmělnění přísad.

6. Mosazný

Skvělá dekorace, zvlášť do letní chalupy na venkově. Staré mosazné hmoždíře však většinou nemají zaoblené dno, proto se v nich hůř míchají marinády a zálivky. Pepř v něm však rozdrtíte na prach!

7. Nerezový

Vypadá sice bytelně a chirurgicky čistě, snadno se však poškrábe. Hladké dno vám roztírání bylinek příliš neusnadní.

Více rad, jak vybrat ten nejlepší hmoždíř pro své letní vaření, najdete v článku tady.

Související

4× domácí pesto

4× domácí pesto

Jakmile jednou vyzkoušíte domácí pesto, už nikdy nebudete chtít kupované. Stačí mít jen pár čerstvých přísad, hmoždíř...

Přidat komentář