Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Hmoždíř 7× jinak

Hmoždíř 7× jinak

Občas jen mixér nestačí. Hmoždíře se vyrábějí z různých materiálů. Ve kterém z nich vám půjde tření bazalkového pesta či drcení hořčice jako po másle?
27. 6. 2013 | Autor: redakce Apetitu

1. Mramorový


Masivní kámen působí bytelně a stabilně. Je to jeden z nejlepších materiálů pro výrobu hmoždíře.

2. Granitový


Bytelný s drsným vnitřním povrchem, který napomáhá tření a drcení. Skvělá volba!

3. Lávový


V hmoždířích z tohoto přírodního materiálu jde díky drsnému povrchu drcení skoro samo.

4. Dřevěný


Vypadá krásně, není však příliš praktický. Špatně se čistí a natahuje pachy, proto ho můžeme doporučit jen na suché potraviny. Drcení pepře zvládne bez obtíží.

5. Porcelánový


Budete si s ním připadat jako lékárník v laboratoři. Je poměrně křehký a hladký povrch příliš nepomáhá rozmělnění přísad.

6. Mosazný


Skvělá dekorace, zvlášť do letní chalupy na venkově. Staré mosazné hmoždíře však většinou nemají zaoblené dno, proto se v nich hůř míchají marinády a zálivky. Pepř v něm však rozdrtíte na prach!

7. Nerezový


Vypadá sice bytelně a chirurgicky čistě, snadno se však poškrábe. Hladké dno vám roztírání bylinek příliš neusnadní.

Více rad, jak vybrat ten nejlepší hmoždíř pro své letní vaření, najdete v článku tady.
REKLAMA

Přidat komentář