Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Seriál o mase: vysoký roštěnec

Seriál o mase: vysoký roštěnec

Říká se mu také rib-eye steak či entrecôte a bůhví proč ještě není populárnější než známý nízký roštěnec. Přitom v podobě steaku nemá konkurenci!
18. 7. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Vysoký roštěnec se nachází mezi lopatkami. Najdete ho u hřbetu mezi krkem (podplečím) a nízkým roštěncem (z něj se krájejí roštěnky nebo se z něj dělá rostbíf). Na rozdíl od nízkého roštěnce jde o pozapomenutý díl masa, ze kterého se ale dají připravit opravdové pochoutky, obzvláště když seženete dobře vyzrálý kus masa.

Proč ho máte chtít?


  • Na steak. Oproti libové roštěné je vysoký roštěnec opravdu bohatě mramorovaný tukem, takže jde o výborné maso na steak. Můžete ho také připravit na grilu.
  • Pro dobrodružství. Objevte tenhle opomíjený díl masa pro svou rodinu a přátele! A pak si vychutnávejte pochvalu, jak je vaše hovězí pečeně výtečná – měkounká, růžová a šťavnatá…

Co s ním v kuchyni?


Vysoký roštěnec se skvěle uplatní jako pečeně. Vynikající je na česneku, se špenátem a bramborovými knedlíky. Jako základní surovina se dokonale hodí na steaky. Chutnat vám bude s klasickou pepřovou omáčkou (recept). Nebo ho podávejte v odlehčené variantě rozkrájený se zeleninovým nebo těstovinovým salátem. Hračičkové si mohou s kusem masa pohrát a naplnit ho oblíbenou nádivkou.

Vše o vysokém roštěnci a dva báječné recepty na pomalu pečený vysoký roštěnec a rib-eye steak s bylinkovým máslem najdete v srpnovém Apetitu. Vyšel v pátek 19. července.

Fotogalerie: Seriál o mase: vysoký roštěnec

REKLAMA

Přidat komentář