Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na to: šlehání vajec

Jak na to: šlehání vajec

Nadýchaný základ kyprých moučníků si žádá tu správnou techniku. Víme, jak na to.
5. 9. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Žloutky s cukrem


V míse elektrickými metlami prošlehávejte tzv. do pěny tak dlouho, až se žlutá barva změní ve světlou a výrazně se zvětší objem. Přidat můžete lžíci vlažné vody, žloutky budou nadýchanější. Ideální jako základ pro bábovky a bublaniny.



Bílky


Dobře oddělte od žloutků – i malé množství žloutku způsobí, že bílky nepůjdou správně vyšlehat. Bílky (na rozdíl od šlehačky) jdou snáz vyšlehat, když mají pokojovou teplotu a nejsou z úplně čerstvých vajec. Šlehání vždy začněte při nižší rychlosti; když bílky začnou pěnit, zvyšte rychlost (lze přidat špetku soli) a šlehejte, dokud nezískáte pevný sníh, který nevypadne z misky, ani když ji otočíte vzhůru nohama. Do těsta ho zapracovávejte kovovou lžící a co nejmíň s ním míchejte.

Více rad a tipů pro přípravu dokonalých dezertů najdete v nové kuchařce Edice Apetit Moučníky. Koupíte ji v Apetit shopu i kamenných prodejnách.
REKLAMA

Přidat komentář