Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sekaná 4× jinak

„Pryč s nudou! Stačí obměnit pár surovin, a vaše sekaná může být ode dneška pokaždé jiná, a přitom vždycky skvostná,“ říká redaktorka časopisu Apetit Katka Švejdová, která ráda hostí přátele na své chalupě a se sekanou vždycky sklízí úspěch.
27. 9. 2013 | Autor: redakce Apetitu

„Když svým hostům navrhnu, že k večeři upeču sekanou, všichni nadšeně souhlasí. Neshodnou se jenom na tom, kterou verzi by rádi viděli na svých talířích. Kamarád Roman je klasik – chce tradiční verzi s majoránkou a česnekem. Jeho žena Klára si zase potrpí na orientální příchutě a jehněčí maso, a tak se může utlouct po variantě se sušenými meruňkami, petrželkou a chilli. A všechny děti milují sekanou z drůbežího masa!



Když o vítězi rozhodne los (nebo kuchař, který má právo veta), přichází technická část provedení sekané, na které záleží snad ještě víc než na ochucení. Je totiž dobré vědět, kolik pečiva přidat, aby sekaná byla nadýchaná, jak se směsí pracovat i čím ji potřít, aby byl výsledek co nejlákavější. Všechny tyhle fígle jsem sepsala a podělím se o ně s vámi,“ říká redaktorka časopisu Apetit Katka Švejdová. 

Její recepty i návod, jak se sekanou bezpečně experimentovat, najdete v říjnovém Apetitu.

Související

Vše, co potřebujete vědět o mletém mase

Milujete sekanou, karbanátky, burgery, boloňskou omáčku, chili, pljeskavicu, musaku, bifteki či masové kuličky? Jedno...
REKLAMA

Přidat komentář