Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na to: šalvějové máslo

Jak na to: šalvějové máslo

Hebké a voňavé lístky šalvěje umějí dodat jídlu jedinečný šmrnc. Sluší rybám, drůbeži, tučným masům, paštikám i těstovinám.
7. 10. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Připravte si s námi šalvějové máslo, kterým hravě dochutíte opečenou zeleninu, steaky i rýži.

Příprava


Základem je kvalitní máslo s poctivou smetanovou chutí. Na pánvi rozehřejte 2 lžičky slunečnicového nebo olivového oleje a 2 lžičky másla. V tuku osmahněte 5 lžiček nadrobno nasekaných čerstvých šalvějových lístků. Po orestování je rozložte na pečicí papír a nechte oschnout. Pak lístky rozmixujte společně s prolisovaným stroužkem česneku, mořskou solí a 100 g změklého másla. Skladujte v lednici. Chlazené vydrží až dva týdny. Zabalené ve fólii ho můžete skladovat také v mrazáku.

Jak použít


Před podáváním nechte šalvějové máslo trochu povolit, aby se chutě více rozvinuly. Výborné je v kombinaci s cuketami nebo dýní, hodí se také ke grilovanému nebo pečenému masu. Přidat ho můžete i do těstovin či pokrmů s rýží.


REKLAMA

Přidat komentář