Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
S chutí tradice: škvarky

S chutí tradice: škvarky

Nejlepší jsou na čerstvém chlebu s cibulkou.
21. 10. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Škvarky jsou lahodným vedlejším produktem při výrobě sádla. Na kostičky nakrájené syrové sádlo se zahřívá – škvaří (odtud název), podlité trochou vody, aby se nepřipalovalo. Postupně se rozpouští tuk, odpařuje voda a škvarky zlátnou. Po scezení sádla je lze znovu zahřát s trochou mléka, aby zezlátly a byly křupavé, nechat odkapat a ještě teplé posolit.

Na nákupu


Škvarky kupujte pěkné čisté (beze zbytků sádla), ideálně od řezníka, který si je dělá sám. Anebo si je připravte sami podle našeho receptu – garantujeme vám, že zmizí během chvilky.




S čím jíst


Škvarky jsou výborné teplé samotné jen tak jako chuťovka k pivu nebo se sádlem na rozpečeném chlebu. Pochutnávat si na nich můžete i v různých plackách (recept), pomazánkách nebo třeba ve šťouchaných bramborách (recept). My v redakci si zamilovali zapečené škvarkové brambory (recept).


REKLAMA

Přidat komentář