Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Otázka a odpověď: indické kari vs. karí

Otázka a odpověď: indické kari vs. karí

Je karí a kari to samé?
21. 11. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Zjednodušeně řečeno – karí je omáčka a kari koření, pasta nebo listy.



„Karí je pro nás vlastně každé jídlo s omáčkou, ať už je s masem, mořskými plody, nebo jen se zeleninou,“ říká Lovy Jain, majitel indických restaurací Masala.



Kari pasta a kari koření jsou směs ingrediencí (koření, bylinek, oříšků, chilli papriček…). Kari listy pocházejí ze stromu kari, mají svěží, lehce ovocnou až kouřovou vůni, vaří se celé a můžou se i sníst. Nejsou pálivé, stejně jako nemusí být pálivá pasta, koření ani omáčka karí.

REKLAMA

Přidat komentář