MÁLO TUKU
Jedlé kaštany jsou bohaté na škroby a vlákninu a na rozdíl od ořechů neobsahují tolik tuku, a nejsou tedy ani tak kaloricky vydatné.
BEZ LEPKU
Kaštany neobsahují lepek. Mleté kaštany (kaštanová mouka) i kaštanové pyré se hodí k pečení bezlepkových dezertů. Kaštanové pyré i k přípravě dezertů nastudeno – kaštany se vždy konzumují tepelně upravené (pyré už takovou úpravou prošlo)!

VITAMIN C
Syrové jedlé kaštany obsahují cca 40 mg vitaminu C na 100 g. V tepelně upravených jedlých kaštanech by mělo zbývat okolo 25 mg vitaminu C na 100 g.
ROMANTIKA
A jestli už vás zdravotní výhody kaštanů nezlákají k vaření doma, třeba podlehnete jejich kouzlu, až se vám vůně pečených kaštanů na adventní či sváteční vycházce vetře do nosu a zatoužíte si na chvíli zahřát ruce něčím jiným než kalíškem svařeného vína.
Přidat komentář