Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Zimní sezona: jedlé kaštany

Zimní sezona: jedlé kaštany

Syté hnědé plody patří neodmyslitelně k předvánočním trhům. Proč si na nich vlastně pochutnávat?
22. 11. 2013 | Autor: redakce Apetitu

MÁLO TUKU


Jedlé kaštany jsou bohaté na škroby a vlákninu a na rozdíl od ořechů neobsahují tolik tuku, a nejsou tedy ani tak kaloricky vydatné.

BEZ LEPKU


Kaštany neobsahují lepek. Mleté kaštany (kaštanová mouka) i kaštanové pyré se hodí k pečení bezlepkových dezertů. Kaštanové pyré i k přípravě dezertů nastudeno – kaštany se vždy konzumují tepelně upravené (pyré už takovou úpravou prošlo)!



VITAMIN C


Syrové jedlé kaštany obsahují cca 40 mg vitaminu C na 100 g. V tepelně upravených jedlých kaštanech by mělo zbývat okolo 25 mg vitaminu C na 100 g.

ROMANTIKA


A jestli už vás zdravotní výhody kaštanů nezlákají k vaření doma, třeba podlehnete jejich kouzlu, až se vám vůně pečených kaštanů na adventní či sváteční vycházce vetře do nosu a zatoužíte si na chvíli zahřát ruce něčím jiným než kalíškem svařeného vína.
REKLAMA

Přidat komentář