1. Pokud se v receptu používají vejce, promíchejte náplň jen tolik, aby se vejce spojila s ostatními přísadami. Přešlehaná vejce mohou vést k tomu, že se náplň příliš zvedne, při tom praskne a pak zase klesne.
2. Aby se náplň pekla rovnoměrněji, obalte vnější stranu formy plastovou fólií, posaďte do pekáče a nalijte do něj tolik horké vody, aby sahala do poloviny výšky formy.
3. Nepřepékejte. Cheesecake je upečený, když se prostřední cca 5cm kroužek ještě třese. Pak vypněte troubu, pootevřete ji a nechte v ní koláč půl hodiny až hodinu chladnout.
4. Až cheesecake vyndáte po chladnutí z trouby, objeďte opatrně obvod podél formy nožem, aby šel lépe vyjmout, nezachytil se a opět nepraskl.
Pokud nic z toho nepomůže, zakryjte povrch jednoduše ovocem a/nebo šlehačkou.
Skvělé recepty na cheesecake najdete v naší škole pečení.
Jak na to: dokonalý cheesecake
Objevují se vám při pečení na cheesecaku trhliny? Zkuste některou z ověřených rad Stáni Moravcové, redaktorky časopisu Apetit.
26. 11. 2013 | Autor:
redakce Apetitu
Komentáře
Ghaleb Isbitan
13. Červenec 2015 00:49
Reknete mi prosim, jestli jsem to pochopil spravne, ze pecu kolac ve forme dane do druhe formy s vodou a pak to pecu?
dik moc krat
Jana Kopřivová
1. Říjen 2015 14:55