Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak na to: dokonalý cheesecake

Objevují se vám při pečení na cheesecaku trhliny? Zkuste některou z ověřených rad Stáni Moravcové, redaktorky časopisu Apetit.
26. 11. 2013 | Autor: redakce Apetitu

1. Pokud se v receptu používají vejce, promíchejte náplň jen tolik, aby se vejce spojila s ostatními přísadami. Přešlehaná vejce mohou vést k tomu, že se náplň příliš zvedne, při tom praskne a pak zase klesne.

2. Aby se náplň pekla rovnoměrněji, obalte vnější stranu formy plastovou fólií, posaďte do pekáče a nalijte do něj tolik horké vody, aby sahala do poloviny výšky formy.



3. Nepřepékejte. Cheesecake je upečený, když se prostřední cca 5cm kroužek ještě třese. Pak vypněte troubu, pootevřete ji a nechte v ní koláč půl hodiny až hodinu chladnout.

4. Až cheesecake vyndáte po chladnutí z trouby, objeďte opatrně obvod podél formy nožem, aby šel lépe vyjmout, nezachytil se a opět nepraskl.

Pokud nic z toho nepomůže, zakryjte povrch jednoduše ovocem a/nebo šlehačkou.

Skvělé recepty na cheesecake najdete v naší škole pečení.

 

Související

Jak oslavit Mezinárodní den cheesecaku?

Konec července se nese ve znamení oslav dortu, který vyniká svou křupavou krustou, krémovou náplní a ozdobou v podobně...

Jak upéct dokonalý cheesecake

Cheesecake nepatří mezi tradiční tuzemské dezerty, ale v srdci Čechů si za poslední léta vydobyl pevné místo. Poradíme...

Jak upéct dokonalý cheesecake: díl 2.

V první části článku jsme probrali, jaké suroviny se používají na cheesecake, aby byl korpus křehký a náplň dokonale...
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
2. Aby se náplň pekla rovnoměrněji, obalte vnější stranu formy plastovou fólií, posaďte do pekáče a nalijte do něj tolik horké vody, aby sahala do poloviny výšky formy.??
Reknete mi prosim, jestli jsem to pochopil spravne, ze pecu kolac ve forme dane do druhe formy s vodou a pak to pecu?
dik moc krat
Obrazek uzivatele
Ano, je to přesně tak. Pochopil jste to správně.

Přidat komentář