Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Jak rozvonět koření

(...a neudělat z něj uhlíky)
18. 2. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Když koření opražíte na pánvi, nádherně se tím rozvine jeho aroma. Pokud to však přeženete a nevšimnete si toho, dodá koření připravovanému jídlu namísto vůně a chuti jen hořkou příchuť. A jak koření bezpečně opražit?

5 věcí, které jste nevěděli o koření

Ochutí, dobarví, zlepší vůni i texturu – koření umí s jídlem divy! Zjistili jsme o něm však i pár dost překvapivých...

Koření dejte na pánev zahřátou na středním plameni a nasucho opékejte 1–2 minuty za občasného potřesení pánví, aby se rozvonělo, a pak ho z pánve vysypte nebo přidejte ostatní ingredience. Koření můžete také zabalit do alobalu a dát na pánev na středním ohni. Po pěti minutách koření zkontrolujte, případně ho ještě vraťte do pánve.

U koření, které je v koncentrovaných pastách, nejdříve rozehřejte olivový olej. Poté přidejte pastu a za stálého míchání nechte rozpustit. Poté přidejte další suroviny. Vyrobit si můžete také vlastní kořenící směsi. Ušetříte si čas s hledáním té správné kořenky či papírových sáčků, které mají tendenci se v nejméně vhodný okamžik rozsypat. Připravte si předem koření do vývaru, guláše, na marinování masa, bylinkové koření do salátů, zálivek, či perníkové koření, jenž zaručeně provoní celý byt jen co jej otevřete.

Perníkové koření a tipy, jak si jej připravit doma

Koření na přípravu perníků si můžete koupit v obchodě, není však na domácí výrobu, kterou uzpůsobíte vlastním chutím a...

Pokud se vám v kuchyni stala nehoda, něco se připálilo či jste se vrátili z víkendového výletu a doma vám mezitím zasmrádl odpadkový koš, koření je nejrychlejším pomocníkem pro navrácení příjemné vůně. Nechte na pánvi na sucho opražit hřebíček, svitky skořice, kardamom a nepříjemné pachy rychle ustoupí. Jen dejte pozor, ať nepřipálíte i tyto libě vonící pomocníky.

Související

Marocké koření

Vytvořte si vlastní aromatickou směs. K jehněčímu pasuje dokonale.

Bylinky a koření, které vás zahřejí

Leden s sebou přinesl pořádnou zimu, teplota často klesá pod bod mrazu a většina území je zahalena do sněhového závoje...

5 nápadů, jak si připravit vánoční esence: vanilkový extrakt, skořicový cukr i perníkové koření

Jak se při pečení vyhnout chemickým esencím a aromatům? Připravte si své vlastní esence. Je to snadné, rychlé, levné, a...

8 dárků z kuchyně: domácí kořenicí směsi

„Ach, to voní“ řekne si obdarovaný pod stromečkem. A co teprve až vaší domácí směsí okoření své první jídlo a ochutná.

Rozmarýnová sůl

Výborná na dochucení mas, omáček a salátů, ale i jako posypka na slané pečivo.

Koření

Bez koření by nebylo pořádné vaření!

Ostrá citronová a olivová mořská sůl

Potěší smysly, vyjdou na pár korun, nesedá na ně prach, a přitom je poznat, že jste se snažili... Vlastnoručně vyrobené...

Nevítaní návštěvníci aneb, jak správně skladovat trvanlivé suroviny

Je víkend a vy chcete upéct něco dobrého. Ze spíže vyndáte mouku a co čert nechtěl, z papírového pytlíku na vás...

Přidat komentář