Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dobrodružství v kuchyni: jeseter

Luxusní ryba, kterou si můžete připravit i doma.
22. 4. 2014 | Autor: redakce Apetitu

CO TO JE ZA RYBU?


Jeseter je velmi specifická ryba. Tělo má pokryto kůží bez šupin a po celé délce hřbetu a na bočních stranách jsou řady kostěných destiček.

 

 

JAKÉ MÁ MASO?


Bílé, jemné a tučné, téměř bez kostí.

 

 

 

 

JAKÁ MU SLUŠÍ ÚPRAVA?


Menší ryby se dají připravit v celku, větší se porcují na steaky či filety. Maso jesetera se hodí na pečení, pošírování i smažení.

 

 

 

 

KDE HO KOUPIT?


Například v Makru, kde vám ho na požádání zabijí a očistí, na www.cerstveryby.cz.

 

 

 

 

JAK RYBU OČISTIT?


Nejdřív je třeba rybu 2–3 minuty spařit ve vroucí vodě, potom odseknout řady štítků sekáčkem nebo větším ostrým nožem a po jejich odstranění stáhnout zbývající kůži.

 

 

 

Související

Fish & chips

Křupou a voní!

Blanquette z jesetera se sezonní zeleninou

Jak připravit rybu zdravě, a přitom chutně? Udělejte k ní zeleninu a omáčku nezahuštěnou moukou.

Carpaccio z jesetera s citronovým dresinkem a kaviárem

Carpaccio připravujte zásadně jen z čerstvé ryby – její maso je pevné a bez zápachu.
REKLAMA

Přidat komentář