4x omáčka do pánve wok

sdílet:
Skvěle dochutí základní přísady a zeleninu. Během okamžiku tak získáte skvělou večeři, která má mnoho obměn.

Postup je jasný a jednoduchý: nejprve opečte základní přísadu (krevety, kuřecí stehenní řízky, hovězí roštěnka či vepřová kýty), pak základ z česneku, zázvoru a jarní cibulky a potom zeleninu podle chuti – tu vkládejte do woku od nejtužší k nejjemnější. Nakonec vše povařte se zvolenou omáčkou a ozdobte. Podávejte s rýží anebo s nudlemi.

SLADKOKYSELÁ OMÁČKA

Promíchejte 200 ml drůbežího vývaru, 2 lžíce (zarovnané) kukuřičného škrobu, 3 lžíce rajského protlaku, 2 lžičky sójové omáčky,1 lžičku sezamového oleje, 3 lžíce rýžového octa a špetku soli.

ČIRÁ OMÁČKA

Promíchejte 200 ml drůbežího vývaru, 1 lžíci (zarovnanou) kukuřičného škrobu, 2 lžíce čínského rýžového vína nebo suchého sherry, 1/2 lžičky sezamového oleje, 1 lžíci rybí omáčky a 1/2 lžičky krupicového cukru.

OSTRÁ OMÁČKA

Promíchejte 200 ml drůbežího vývaru, 1 lžíci (zarovnanou) kukuřičného škrobu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce čínského rýžového vína nebo suchého sherry, 2 lžíce rýžového octa, 1/2 lžičky sezamového oleje, 1 lžíci krupicového cukru a 2 lžičky asijské chilli omáčky (např. sriracha).

HNĚDÁ OMÁČKA

Promíchejte 125 ml drůbežího vývaru, 1 lžíci (zarovnanou) kukuřičného škrobu, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci omáčky hoisin, 1/2 lžičky soli a 1 lžíci čínského rýžového vína nebo suchého sherry.

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit