Obyčejná vaječná omeleta? Nenechte se mýlit, frittaty, jak jim říkají Italové, mají spousty obměn, a navíc si vystačíte jen s jednou pánví. Umlčte hladovce!
...
Sýry, mléčné výrobky i med si přivezl britský královský pár z dvoudenní návštěvy našich západních sousedů na konci března 2023. Při své historicky první státní návštěvě mluvili v Německu s řadou lokálních výrobců potravin.
...
Tekutý chleba, zlatý mok nebo zrzek, tak u nás s láskou přezdíváme pivu. Často si bez něj neumíme představit nedělní oběd, někdo dokonce každý den. Berete ho jako prosté chutné potěšení, nebo si o něm také rádi povídáte? Své pivní znalosti...
O tom, jak naše babičky uměly hospodařit a z několika základních surovin vařit pro celou rodinu, svědčí dobové kuchařky. V dobách nedostatku se vůně pečínky linula domem jen v neděli, ostatním dnům vévodila skromná kuchyně. Nechte se...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Kvalitních džemů není ve spíži nikdy dost. Už naše babičky o tom věděly své. Pojďte si o ovoce v zavařovací skleničce od značky Schwartau zasoutěžit.
...
Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...