0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5× nepečené cukroví

vánoční cukroví
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Nechte tentokrát troubu odpočívat. Ukážeme vám, že i bez pečení můžete mít plnou mísu cukroví. Těchto pět druhů nepečených vánočních sladkostí si prostě zamilujete. Jsou báječné!

 

Čokoládová tlačenka

Vánoční nepečená klasika. Čokoládová tlačenka svou černobílou mozaikou ozdobí i váš slavnostní stůl.

čokoládová tlačenka

Sezamky

Může to být ještě jednoduší? Stačí jen zkaramelizovat med spolu se sezamovými semínky, v tenké vrstvě nechat vychladnout a pak rozkrájet nebo rozlámat na efektní střepy. Zdravá sladkost (sezamová semínka posilují nehty a vlasy a starají se o pružnou kůži) podle oblíbené biokuchařky Hanky Zemanové.

Vosí hnízda

Místo mletých vlašských ořechů tvoří základ těchto vosích hnízd nastrouhaná čokoláda s lískovými oříšky. Netradiční, ale lahodné nepečené cukroví můžete dokonce i zamrazit.

plnšné oplatky

Plněné oplatky

Křehoučké řezy se na stole dlouho neohřejí. Krém ze zkaramelizovaného salka můžete obměnit nasucho opečenými, nasekanými mandlemi, lískovými oříšky, vlašskými i jinými ořechy podle své chuti.

Rumové kuličky

Malá kokosové bonbonky ukoulíte, i když máte obě ruce levé. Jsou připravené opravdu bleskově a všichni si na nich pochutnají.

Související články

Co s rozlámaným cukrovím?
  • Tipy a triky

Co s rozlámaným cukrovím?

Při obalování vanilkových rohlíčků nebo vyklápění „ořechů“ z formiček se může stát, že se křehké cukroví rozlomí. Takové kousky můžete hned sníst, anebo poslat do druhého kola! ...
Jak skladovat cukroví
  • Tipy a triky

Jak skladovat cukroví

Nevíte, kam uložit upečené cukroví, aby bylo na Štědrý den v té nejlepší kondici? Nechte si poradit od Kateřiny Fornůskové, šéfcukrářky hotelu Imperial.   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit