Nechte tentokrát troubu odpočívat. Ukážeme vám, že i bez pečení můžete mít plnou mísu cukroví. Těchto pět druhů nepečených vánočních sladkostí si prostě zamilujete. Jsou báječné!
Čokoládová tlačenka
Vánoční nepečená klasika. Čokoládová tlačenka svou černobílou mozaikou ozdobí i váš slavnostní stůl.
Sezamky
Může to být ještě jednoduší? Stačí jen zkaramelizovat med spolu se sezamovými semínky, v tenké vrstvě nechat vychladnout a pak rozkrájet nebo rozlámat na efektní střepy. Zdravá sladkost (sezamová semínka posilují nehty a vlasy a starají se o pružnou kůži) podle oblíbené biokuchařky Hanky Zemanové.
Vosí hnízda
Místo mletých vlašských ořechů tvoří základ těchto vosích hnízd nastrouhaná čokoláda s lískovými oříšky. Netradiční, ale lahodné nepečené cukroví můžete dokonce i zamrazit.
Plněné oplatky
Křehoučké řezy se na stole dlouho neohřejí. Krém ze zkaramelizovaného salka můžete obměnit nasucho opečenými, nasekanými mandlemi, lískovými oříšky, vlašskými i jinými ořechy podle své chuti.
Rumové kuličky
Malá kokosové bonbonky ukoulíte, i když máte obě ruce levé. Jsou připravené opravdu bleskově a všichni si na nich pochutnají.