Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5× štědrovečerní menu

vánoční tabule
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Možná nemáte rádi ryby, možná také, že nejíte maso. Připravili jsme pro vás pět menu, se kterými bude Štědrý večer nezapomenutelnou labužnickou hostinou. Vy si jen vyberte to pravé podle svého gusta.

Klasické štědrovečerní menu

Štědrý večer v rodinném kruhu patří k české tradici stejně neodmyslitelně jako kapr s bramborovým salátem. Slavnostní stůl letos obohaťte o nadýchaný houbovec a čokoládovou vánoční roládu. Na tomto klasickém štědrovečerním menu si pochutnají děti i dospělí.

slavnostní steak se salátem

Štědrovečerní menu pro dva

Samozřejmě že tradice – ta s kaprem, skvělým bramborovým salátem a se stromečkem v zádech – je správná, dokonce krásná. Ale pokud jste jen sami dva, můžete si ji dovolit zasunout do šuplíku. A užít si štědré večeře, jak vás zrovna napadne. Třeba bláznivě. Nebo luxusně. Prostě jinak. Ochutnejte naše štědrovečerní menu pro dva.

Sváteční vegetariánské menu

Přesvědčíme vás, že také slavnostní menu bez kousku masa může chutnat i vypadat báječně. Recepty si zamilujete – ať je připravíte jako celek, nebo si vyberete jen některé chody!

Rybí menu se svěžími citrusy

Vánocům patří ryba, lehké postní jídlo. S našimi recepty si ji užijete v labužnické podobě, s báječným dortem na konec. Rybí menu s lososem ve svěží úpravě s pomeranči a citrony vás nadchne.

grilovaný losos

Slavnostní menu bez ryby

Pozvěte přátele na velkolepou večeři, která potěší všechny smysly! Tohle slavnostní menu o několika chodech si můžete naplánovat také na Štědrý večer i Boží hod. Zapomenete díky němu na svazující tradice.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...