0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5× těstoviny pro pracovní týden

těstoviny penne se smetanovou omáčkou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Dejte si večeři jako v Itálii a připravte báječné těstoviny. Jsou uvařené do dvaceti minut a stačí vám na ně pár surovin, které najdete ve spíži nebo koupíte cestou z práce.

 

Za dvacet minut na stole

Pikantní omáčka puttanesca sluší špagetám i plochým linguine. Ačkoli čerstvá rajčata v zimě nejsou právě v dobré kondici, ta sušená těstoviny skvěle doladí. Stejně jako tagliatelle s parmazánem. Omáčka carbonara se skvěle hodí k větším rourkám rigatoni. V našem receptu jsme ji nezvykle doplnili o cuketu a lilek. Bez dobře uskladněné cibule se neobejdete ani v zimě. Poduste ji s houbami a špenátem a promíchejte s drobnými těstovinami. Sušenou šunku a fazolky doplňte smetanou – udělá z těstovin sametovou lahůdku.

Nepřevařit, neproplachovat

Když vaříte těstoviny, myslete na to, že italská kuchyně je postavená na lehkých, zeleninových jídlech a kvalitních čerstvých surovinách, které by Ital nikdy nepřekombinoval. Méně je více. Vyberte si proto několik základních ingrediencí, které k sobě ladí, a na nich večeři z těstovin postavte. Vodu, ve které těstoviny vaříte, vždy pořádně osolte. Až budete uvařené těstoviny slévat, nikdy je neproplachujte, zchladily by se a ztratily by chuť. Slité těstoviny důkladně promíchejte s omáčkou a okamžitě podávejte.

Související články

Barilla Rychlé zapečené těstoviny

Barilla Rychlé zapečené těstoviny

Suroviny pro 4 osoby 4 vejcenasekané bylinky (svazek pažitky, lžíce petrželky a lžička tymiánu)30 g parmazánu200 ml 30% smetanymuškátový oříšeksůl a pepř400 g penne Barilla100 g šunky parmazán podle chuti150 g sýra...
Rychlé těstoviny jako z italského venkova
  • Tipy a triky

Rychlé těstoviny jako z italského venkova

Tak prosté, a přitom tak variabilní! Připravte si snadno a rychle těstoviny inspirované kuchyní prostých italských venkovanů – jsou stejně zemité, vřelé a veselé jako oni....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit