Dejte si večeři jako v Itálii a připravte báječné těstoviny. Jsou uvařené do dvaceti minut a stačí vám na ně pár surovin, které najdete ve spíži nebo koupíte cestou z práce.
Za dvacet minut na stole
Pikantní omáčka puttanesca sluší špagetám i plochým linguine. Ačkoli čerstvá rajčata v zimě nejsou právě v dobré kondici, ta sušená těstoviny skvěle doladí. Stejně jako tagliatelle s parmazánem. Omáčka carbonara se skvěle hodí k větším rourkám rigatoni. V našem receptu jsme ji nezvykle doplnili o cuketu a lilek. Bez dobře uskladněné cibule se neobejdete ani v zimě. Poduste ji s houbami a špenátem a promíchejte s drobnými těstovinami. Sušenou šunku a fazolky doplňte smetanou – udělá z těstovin sametovou lahůdku.
Nepřevařit, neproplachovat
Když vaříte těstoviny, myslete na to, že italská kuchyně je postavená na lehkých, zeleninových jídlech a kvalitních čerstvých surovinách, které by Ital nikdy nepřekombinoval. Méně je více. Vyberte si proto několik základních ingrediencí, které k sobě ladí, a na nich večeři z těstovin postavte. Vodu, ve které těstoviny vaříte, vždy pořádně osolte. Až budete uvařené těstoviny slévat, nikdy je neproplachujte, zchladily by se a ztratily by chuť. Slité těstoviny důkladně promíchejte s omáčkou a okamžitě podávejte.