5 tipů pro rychlé vaření na homeoffice

5 tipů pro rychlé vaření na homeoffice
sdílet:
Práce na homeoffice je v tuto chvíli běžná praxe pro nejednoho z nás. Při stejném objemu práce musíme najednou fungovat třeba i v roli učitele a kuchaře. Tip na rychlý oběd pro celou rodinu se v současné době určitě hodí. Máme pro vás spoustu zajímavých rychlých receptů, které zvládnete připravit za pár minut a spolehlivě nasytíte celou rodinu.

Skloubit práci a 24hodinovou péči o rodinu a domácnost je náročný úkol. Vše je časově pod tlakem a člověk neví, co dělat dřív. Na níže uvedené recepty vám postačí půlhodinka v kuchyni, a to včetně přípravy a servírování jídla. Svádíte-li každý den boj o drahocenné minuty a zároveň toužíte své rodině dopřát zdravou vyváženou stravu, vyzkoušejte naše osvědčené tipy pro vaření v časovém presu.

1. Rychlovky z jednoho hrnce

Není čas pouštět se do ničeho složitého a časově náročného. Ideálem také zůstává co nejméně zašpiněného nádobí. Základem je efektivní využití času, pomoci vám může třeba plán jídelníčku nebo v současné době nám všem blízká improvizace. Pokud ale máte mysl ještě u pracovních úkolů, školních povinností dětí nebo u jiné z mnoha dalších aktivit, které nyní statečně plníte, zkuste si vymezit čas výhradně na vaření. S našimi tipy vám bude stačit pár minut a vykouzlíte výborný plnohodnotný oběd. Máte-li k obědu chuť na masový pokrm a nechce se vám vařit zvlášť příloha, vyzkoušejte maso a brambory z jedné pánve. Chutě svých strávníků zaručeně potěšíte rychlým hovězím masem s brokolicí a pokud máte rádi mexickou kuchyni, pusťte se do přípravy mexické rýže.  

2. Polévky, které zasytí

Polévka je grunt! Nebojte se připravit polévku pro celou rodinu jako hlavní chod. S ingrediencemi a chutěmi můžete experimentovat dle svého gusta a uvařit ji můžete v upraveném množství tak, aby bylo pro všechny dost. Na polévky z vývaru je nezbytné myslet dopředu, jelikož správný vývar by měl být tažený několik hodin. Pokud v lednici či mrazáku najdete už hotový vývar, podívejte se na naše tipy, co přidat do polévky, aby byla sytější a máte vyvážený oběd doslova za pár minut. Z vývaru také raz dva připravíte vydatnou polévku z máslových fazolí, která vás v těchto podzimních dnech příjemně zahřeje a zasytí. Pro milovníky krémových polévek jsme připravili 5 lahodných polévek připravených do 30 minut.

Polévka je grunt

Polévka je grunt

Více

3. Těstoviny na mnoho způsobů

Jedním z nejvíce efektivních způsobů vaření rychlého oběda je použít těstoviny. Ty připravíte do 10 minut v mnoha variantách, tvarech a chutích. Po uvaření je můžete smíchat společně s ostatními ingrediencemi na pánvi nebo je zapéct v troubě. Jako ideální pomocník k rychlé italské kuchyni vám skvěle poslouží plechovka krájených rajčat, kterou doporučujeme mít vždy ve spíži. Vyzkoušejte rychlé těstoviny s artyčokem, těstoviny s rajčátky a kapary nebo zapečené sýrové těstoviny

4. Rizoto do půl hodiny

Podobně jako těstoviny si své hrdé místo mezi rychlými obědy drží také rizoto. Kombinujte suroviny dle své chuti a připravujte rizota na více způsobů. Začít můžete hráškovým rizotem, které ocení zejména ti nejmenší jedlíci. Veliké oblibě se v rizotu těší podzimní plody dýně, která kromě lahodné chuti dodá jídlu tu správnou krémovou konzistenci. Ať už vám v lednici přebývá dýňové pyré nebo máte doma dýni celou, zkuste připravit dýňové rizotoRizoto s červenou řepou na talíři září červenou barvou a chuťově příjemně překvapí nejednoho odpůrce této chuťově výrazné plodiny.  

5. Zdravé luštěniny snadno a rychle  

V případě rychlého vaření bychom rozhodně neměli opomenout luštěniny. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, proteinů, sacharidů, minerálů a mnoha dalších tělu prospěšných látek. Připravit je můžete v nespočetných variantách včetně dětmi oblíbených kaší a se správným dochucením vytvoříte lahodný oběd cobydup. Zavzpomínejte na dětství a připravte k obědu třeba hrachovou kaši s uzeným masem. Odlehčit jídelníček a zároveň pořádně se nasytit můžete z karbanátků z červené čočky, jejich velkou výhodou je, že se dají jíst i studené. Mezi naše oblíbené luštěninové recepty patří i podzimní salát s quinoou, fetou a pečenou dýni, který díky pestrosti surovin hrdě zastane hlavní chod. 

Kuchařka Luštěniny

Kuchařka Luštěniny

Více

Související články

Snadno a rychle: pečená brambora s náplní
  • Tipy a triky

Snadno a rychle: pečená brambora s náplní

Jak nejlépe upéct bramboru Rozpalte troubu na 220 °C. Velkou bramboru dobře omyjte, ale slupku neškrábejte. Potřete ji olejem, dejte na plech a pečte 25 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dál pečte 60–75 minut; během pečení ji...
5 rychlých večeří za pár korun
  • Tipy a triky

5 rychlých večeří za pár korun

Kofty se zelným salátem Karbanátky na špejli jsou nejlepší z jehněčího masa, použít však můžete i vepřové, hovězí či dr&...
5 rychlých večeří z chleba
  • Tipy a triky

5 rychlých večeří z chleba

Pondělí Pikantní zapečené housky Úterý Lisovaný letní sendvič Středa Ciabatta s pečeným česnekem Čtvrtek Řecký chléb Pátek Chleba s houbami a olivovou gremolatou ...
Jak nakupovat efektivně a bezpečně nejen během epidemie
  • Zajímavosti

Jak nakupovat efektivně a bezpečně nejen během epidemie

Jak nakupovat efektivně?Většina z nás chodí jednou týdně na velký nákup a během dalších dní už dokupuje pouze nějaké drobnosti, jako je třeba čerstvé pečivo. Nakoupit na týden dopředu tak, aby vám nic podstatného nechybělo anebo naopak...
Stres a jeho vliv na naše zdraví
  • Tipy a triky

Stres a jeho vliv na naše zdraví

Není stres jako stresStres je reakce organismu na mimořádné zátěžové situace, které mohou být psychického i fyzického původu. Když se řekne stres, vybaví se nám spíše něco negativního. Existuje ale také stres, který má na naše tělo i...
Kolikrát denně bychom měli jíst?
  • Tipy a triky

Kolikrát denně bychom měli jíst?

Jen sotva bychom našli podobnou otázku z oblasti zdravé výživy, která zamotala hlavu nejen laikům, ale také odborníkům. Donedávna totiž mnoho výživových expertu i dietologů prosazovalo, abychom denně přijímali pět menších porcí jídla....
Jak správně vařit luštěniny
  • Tipy a triky

Jak správně vařit luštěniny

Prospívají zdraví, ale zároveň vás po nich může pořádně bolet břicho. Důležitá je proto správná příprava.    ...
Jak vybírat tlakový hrnec
  • Tipy a triky

Jak vybírat tlakový hrnec

Máte hrůzu z explozí a hrachu na stropě? Není důvod, dnešní tlakové hrnce prošly nekonečnou řadou inovací a mají spoustu pojistek. S prvními papiňáky ze 17. století mají společný už jen princip – vyšší tlak zvyšuje teplotu varu, takže...

Obchod Apetit