0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 tipů pro rychlé vaření na homeoffice

5 tipů pro rychlé vaření na homeoffice
sdílet:

Práce na homeoffice je v tuto chvíli běžná praxe pro nejednoho z nás. Při stejném objemu práce musíme najednou fungovat třeba i v roli učitele a kuchaře. Tip na rychlý oběd pro celou rodinu se v současné době určitě hodí. Máme pro vás spoustu zajímavých rychlých receptů, které zvládnete připravit za pár minut a spolehlivě nasytíte celou rodinu.

Skloubit práci a 24hodinovou péči o rodinu a domácnost je náročný úkol. Vše je časově pod tlakem a člověk neví, co dělat dřív. Na níže uvedené recepty vám postačí půlhodinka v kuchyni, a to včetně přípravy a servírování jídla. Svádíte-li každý den boj o drahocenné minuty a zároveň toužíte své rodině dopřát zdravou vyváženou stravu, vyzkoušejte naše osvědčené tipy pro vaření v časovém presu.

1. Rychlovky z jednoho hrnce

Není čas pouštět se do ničeho složitého a časově náročného. Ideálem také zůstává co nejméně zašpiněného nádobí. Základem je efektivní využití času, pomoci vám může třeba plán jídelníčku nebo v současné době nám všem blízká improvizace. Pokud ale máte mysl ještě u pracovních úkolů, školních povinností dětí nebo u jiné z mnoha dalších aktivit, které nyní statečně plníte, zkuste si vymezit čas výhradně na vaření.

S našimi tipy vám bude stačit pár minut a vykouzlíte výborný plnohodnotný oběd. Máte-li k obědu chuť na masový pokrm a nechce se vám vařit zvlášť příloha, vyzkoušejte maso a brambory z jedné pánve. Chutě svých strávníků zaručeně potěšíte rychlým hovězím masem s brokolicí a pokud máte rádi mexickou kuchyni, pusťte se do přípravy mexické rýže.  

2. Polévky, které zasytí

Polévka je grunt! Nebojte se připravit polévku pro celou rodinu jako hlavní chod. S ingrediencemi a chutěmi můžete experimentovat dle svého gusta a uvařit ji můžete v upraveném množství tak, aby bylo pro všechny dost. Na polévky z vývaru je nezbytné myslet dopředu, jelikož správný vývar by měl být tažený několik hodin.

Pokud v lednici či mrazáku najdete už hotový vývar, podívejte se na naše tipy, co přidat do polévky, aby byla sytější a máte vyvážený oběd doslova za pár minut. Z vývaru také raz dva připravíte vydatnou polévku z máslových fazolí, která vás v těchto podzimních dnech příjemně zahřeje a zasytí. Pro milovníky krémových polévek jsme připravili 5 lahodných polévek připravených do 30 minut.

3. Těstoviny na mnoho způsobů

Jedním z nejvíce efektivních způsobů vaření rychlého oběda je použít těstoviny. Ty připravíte do 10 minut v mnoha variantách, tvarech a chutích. Po uvaření je můžete smíchat společně s ostatními ingrediencemi na pánvi nebo je zapéct v troubě. Jako ideální pomocník k rychlé italské kuchyni vám skvěle poslouží plechovka krájených rajčat, kterou doporučujeme mít vždy ve spíži. Vyzkoušejte rychlé těstoviny s artyčokem, těstoviny s rajčátky a kapary nebo zapečené sýrové těstoviny

4. Rizoto do půl hodiny

Podobně jako těstoviny si své hrdé místo mezi rychlými obědy drží také rizoto. Kombinujte suroviny dle své chuti a připravujte rizota na více způsobů. Začít můžete hráškovým rizotem, které ocení zejména ti nejmenší jedlíci. Veliké oblibě se v rizotu těší podzimní plody dýně, která kromě lahodné chuti dodá jídlu tu správnou krémovou konzistenci. Ať už vám v lednici přebývá dýňové pyré nebo máte doma dýni celou, zkuste připravit dýňové rizotoRizoto s červenou řepou na talíři září červenou barvou a chuťově příjemně překvapí nejednoho odpůrce této chuťově výrazné plodiny.  

5. Zdravé luštěniny snadno a rychle  

V případě rychlého vaření bychom rozhodně neměli opomenout luštěniny. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, proteinů, sacharidů, minerálů a mnoha dalších tělu prospěšných látek. Připravit je můžete v nespočetných variantách včetně dětmi oblíbených kaší a se správným dochucením vytvoříte lahodný oběd cobydup. Zavzpomínejte na dětství a připravte k obědu třeba hrachovou kaši s uzeným masem.

Odlehčit jídelníček a zároveň pořádně se nasytit můžete z karbanátků z červené čočky, jejich velkou výhodou je, že se dají jíst i studené. Mezi naše oblíbené luštěninové recepty patří i podzimní salát s quinoou, fetou a pečenou dýni, který díky pestrosti surovin hrdě zastane hlavní chod. 

Související články

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč