Pomazánky z tvarohu jsou zdravé, lehké a snadné. Z jednoho základu připravíte spoustu variací. Vybrali jsme pro vás recepty, které v teplých jarních dnech využijete jako chutné všednodenní večeře.
Tvaroh je tvárná surovina. Můžete ho upravit naslano i nasladko, upéct z něj koláče, řezy i bábovku nebo si ho dát jen tak sypaný nasekanými bylinkami. V kombinaci s několika uvážlivě vybranými přísadami vám poslouží jako základ chutné pomazánky.
Jaký tvaroh koupit
Do pomazánek, které chcete nechat odležet, použijte tvaroh z kostky, do těch ostatních takový, jaký máte rádi. Vždy však slijte syrovátku, pomazánka by byla vodnatá.
Zjemnění chuti
Tvaroh může mít výraznou, nakyslou chuť. Tu vyváží špetka cukru. Zjemnit můžete pomazánku také máslem, lučinou, ricottou nebo jogurtem (s tím opatrně, aby pomazánka nebyla příliš řídká).
5× nejlepší tvarohová pomazánka podle Apetitu
- s kedlubnami a ředkvičkami
- s lososem a koprem
- s krůtí šunkou, mrkví a pažitkou
- s droždím a kyselými okurkami
- sladká s pečenými banány a mátou
Připravila Jana Kopřivová