5 večeří na zahřátí

5 večeří na zahřátí
sdílet:
Současné mrazivé teploty sahající hluboko pod nulu přejí spíše než salátům teplým hlavním jídlům. S více denními teplými jídly se však pojí jistá časová náročnost, kterou si ne každý může dovolit a dopřát. V dnešním článku jsme se zaměřili hlavně na efektivitu vaření teplých jídel, aby vám večeře nezabrala příliš mnoho času a zároveň přinesla pocit příjemného zahřátí i nasycení.

Pokud jste zastánci rychlé večeře à la co dům dal, tak jste tu správně. Zatímco v létě si k večeři rádi dopřejeme lehký salát, v zimě potřebujeme jídlo, které zahřeje i zasytí. Na lehkost večerního jídla však nezapomínejme, před spánkem se obecně nedoporučují těžká jídla, která zatěžují náš organismus. Ideální večeří, která splňuje požadované zahřátí i zasycení, zároveň zbytečně nezatěžuje trávicí systém, je vydatná polévka. Podívejte se na naše tipy pro teplé večeře a vyberte si hřejivý chod dle své chuti. Nechybí polévky ani další teplá jídla vhodná na večer.

Polévka je grunt

Rčení polévka je grunt patří mezi naše oblíbená, jelikož se v něm skrývá to nejdůležitější, co o polévkách potřebujeme vědět. Aby vás polévka dostatečně zasytila, musí obsahovat vyvážený poměr výživných surovin. Vyzkoušejte třeba polévku minestrone s kroupamikvětákovou polévku se sýrovými nočky nebo lahodnou polévku z kořenové zeleniny. Dostatečně sytou polévku můžete jednoduše vytvořit i ze svých oblíbených polévkových receptů, stačí jen přidat ty správné ingredience, které najdete v našem článku Co přidat do polévky, aby byla sytější.

50 polévek na zahřátí

50 polévek na zahřátí

Více

Okořeňte si večeři i život

I lehce pikantní pokrm vás zaručeně zahřeje. Proto se nebojte připravit si večeři s dotekem orientu. Perfektní jídlo pro zahřátí je indické kari, které pohladí vaše chuťové pohárky orientální chutí a zároveň potěší rychlou přípravou. Pusťte se do zeleninového kari s náloží vitaminů nebo sytě červeného kari s červenou řepou. A pokud máte rádi vyloženě pálivá jídla, dopřejte si voňavou brokolici s chilli strouhankou. S chilli však na večer spíše šetřete, jelikož je známé pro své povzbuzující účinky.

Pánev wok na pomoc  

Večeře z wok pánve je snadná, rychlá a efektivní. Patří mezi oblíbené vaření z jednoho hrnce, v tomto případě z jedné pánve. Mezi naše oblíbená wok jídla, která rozhodně musíte vyzkoušet, patří lahodná zelenina po čínsku a sladkokyselé kuře. V pánvi wok vykouzlíte rychlá a chutná jídla za pár minut. Nebojte se experimentovat a přidávejte oblíbené suroviny, jako například uvařené nudle nebo rýži, čímž vytvoříte plnohodnotné vydatné jídlo. A pokud vám náhodou zbude, skvěle poslouží i jako oběd na druhý den.

5 tipů pro rychlé vaření na homeoffice

5 tipů pro rychlé vaření na homeoffice

Více

Rychlé a chutné těstoviny

Těstoviny patří mezi oblíbené rychlovky. Vrátíte-li se ze sněhových radovánek hladoví, jistě oceníte snadnou přípravu spojenou s příjemným prožitkem z teplého jídla připraveného raz dva. Dopřejte si pořádnou večeři s porcí těstovin s pečenou zeleninoupenne ricce nebo rotelle se špenátem.

Zapečené toasty a sendviče 

Rychlými zapečenými toasty se zavděčíte nejednomu strávníkovi. S přidáním lahodného sýru nebo pikantního salámu vykouzlíte za pár minut dokonalou večeři, která skvěle zahřeje a potěší nejen rychlou přípravou, ale také výbornou chutí. Namísto klasického toastu se šunkou a sýrem zkuste variaci na Reuben sendvič nebo připravte luxusní BLT sendvič s rajčaty, slaninou a salátem. Pokud však dáváte přednost známému toastu s plátkem šunky a sýra, dopřejte si k tomu kousek čerstvé nakrájené zeleniny, uvařené vajíčko nebo si během zapékání toastů připravte rychlou sýrovou omáčku, kterou pak toasty buď pokapejte nebo každé sousto pečlivě namáčejte.      

Související recepty

Související články

5× těstoviny pro pracovní týden
  • Tipy a triky

5× těstoviny pro pracovní týden

Za dvacet minut na stole Pikantní omáčka puttanesca sluší špagetám i plochým linguine. Ačkoli čerstvá rajčata v zimě nejsou právě v dobré kondici, ta sušená těstoviny skvěle doladí. Stejně jako tagliatelle s parmazánem. Omáčka carbonara...
5 rychlých večeří za pár korun
  • Tipy a triky

5 rychlých večeří za pár korun

Kofty se zelným salátem Karbanátky na špejli jsou nejlepší z jehněčího masa, použít však můžete i vepřové, hovězí či dr&...
5 rychlých večeří: těstoviny nazeleno
  • Tipy a triky

5 rychlých večeří: těstoviny nazeleno

Na jaře je snadné využít vše, co nám příroda nabízí. Konečně se zelená jarními bylinkami a křehkými listy, které jsou skvělé do salátů i těstovin. Zkuste ke svým oblíbeným těstovinám přimíchat i méně obvyklé přísady, jako jsou listy...
Zapečte si sendvič
  • Tipy a triky

Zapečte si sendvič

,Splácnutý‘ sendvič si ale můžete udělat i doma, a bez lisu. Zahřejte pánev, na ni položte sendvič a na něj dejte vzhůru nohama dezertní talířek nebo mělký talíř. Na něj postavte či položte plnou plechovku. Až se sendvič opeče a sýr...
5 večeří, které zahřejí
  • Tipy a triky

5 večeří, které zahřejí

Kořeněná fazolová polévka s kokosovým mlékem Fazolová polévka má spoustu variant. Je sytá a díky zázvoru prohřeje. Použijte fazole, které máte rádi. Těstoviny s květákem a chilli Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní?...
2 večeře s tuňákem
  • Tipy a triky

2 večeře s tuňákem

Sendviče s tuňákem Okapané steaky tuňáka v oleji rozdělte na kousky velikosti sousta a nakombinujte v bagetě třeba s rukolou, rajčetem a majonézou. Jinou kombinací může být římský salát, majonéza, řapíkatý celer a jablko. My milujeme...
Sytá zimní večeře: fazolová polévka
  • Tipy a triky

Sytá zimní večeře: fazolová polévka

Na klasickou italskou polévku minestrone existuje spousta receptů. Vyzkoušejte naši zimní variantu s drobnými fazolkami cannellini, rajčaty a kořenovou zeleninou. Opečte k ní krutony s bazalkovým pestem, a máte lahůdku nejen k zimní večeři...

Obchod Apetit