0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří s červenou čočkou

polévka y červené čočky
ZDROJ: Flickr.com, Jules
sdílet:

Vysoký obsah kvalitních bílkovin, dobrá stravitelnost, a především krátká doba vaření – to vše červenou čočku předurčuje k tomu, aby vám zpříjemnila přípravu večeře v pracovním týdnu. Máme pro vás 5 nápadů na snadná jídla s červenou čočkou.

  • Dhál z červené čočky a fazolek mungo
    Výraz dhál v indické kuchyni označuje luštěninu. Někdy toto jídlo připomíná polévku, jindy kaši, ale vždy obsahuje spoustu voňavého koření a překypuje chutí. Ostatně, vyzkoušejte to sami!
  • Čočka s meruňkovým džemem
    Vegetariánská lahůdka šéfkuchaře Marka Mráze. Největší výhodou tohoto receptu je, že se nemusíte zdržovat namáčením čočky. Používá se totiž červená čočka, která je uvařená za 15–20 minut i bez namáčení. Pochází z Orientu a vyznačuje se jemnou chutí. K dostání je většinou už loupaná, neloupaná má totiž fialovou barvu.
  • Maccheroni s čočkovým krémem
    Červená čočka má oproti jiným luštěninám velkou výhodu – je velmi rychle uvařená. I díky tomu se tato úprava těstovin řadí k bleskovým.
  • Kořeněná rajčatová polévka s čočkou
    Plus pro vás: Lykopen v rajčatech působí protirakovinně. V čočce je spousta vlákniny a bílkovin.
  • Pikantní čočkový dip
    Inspirujte se Orientem! Najdete tam spoustu skvělých receptů nenáročných na váš čas.

Související články

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Co podniknout s červenou čočkou
  • Tipy a triky

Co podniknout s červenou čočkou

Červená čočka má tolik předností, že by měla být vždy v zásobě. Nemusí se namáčet, je uvařená za pár minut a narozdíl od ostatních luštěnin nenadýmá. Navíc obsahuje železo, fosfor, selen, zinek a vitamín B6 a dají se z ní vyčarovat spousty...
Autor: Redakce Apetit

Comments

Jana Kopřivová

Milá Heleno, děkujeme za pochvalu. Původní formáty z předchozí verze webu postupně upravujeme, ale jsou jich spousty, a tak to ještě bohužel chvíli potrvá.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit