
Flickr.com, Jules
Vysoký obsah kvalitních bílkovin, dobrá stravitelnost, a především krátká doba vaření – to vše červenou čočku předurčuje k tomu, aby vám zpříjemnila přípravu večeře v pracovním týdnu. Máme pro vás 5 nápadů na snadná jídla s červenou čočkou.
- Dhál z červené čočky a fazolek mungo
Výraz dhál v indické kuchyni označuje luštěninu. Někdy toto jídlo připomíná polévku, jindy kaši, ale vždy obsahuje spoustu voňavého koření a překypuje chutí. Ostatně, vyzkoušejte to sami! - Čočka s meruňkovým džemem
Vegetariánská lahůdka šéfkuchaře Marka Mráze. Největší výhodou tohoto receptu je, že se nemusíte zdržovat namáčením čočky. Používá se totiž červená čočka, která je uvařená za 15–20 minut i bez namáčení. Pochází z Orientu a vyznačuje se jemnou chutí. K dostání je většinou už loupaná, neloupaná má totiž fialovou barvu. - Maccheroni s čočkovým krémem
Červená čočka má oproti jiným luštěninám velkou výhodu – je velmi rychle uvařená. I díky tomu se tato úprava těstovin řadí k bleskovým. - Kořeněná rajčatová polévka s čočkou
Plus pro vás: Lykopen v rajčatech působí protirakovinně. V čočce je spousta vlákniny a bílkovin. - Pikantní čočkový dip
Inspirujte se Orientem! Najdete tam spoustu skvělých receptů nenáročných na váš čas.