Vysoký obsah kvalitních bílkovin, dobrá stravitelnost, a především krátká doba vaření – to vše červenou čočku předurčuje k tomu, aby vám zpříjemnila přípravu večeře v pracovním týdnu. Máme pro vás 5 nápadů na snadná jídla s červenou čočkou.
- Dhál z červené čočky a fazolek mungo
Výraz dhál v indické kuchyni označuje luštěninu. Někdy toto jídlo připomíná polévku, jindy kaši, ale vždy obsahuje spoustu voňavého koření a překypuje chutí. Ostatně, vyzkoušejte to sami! - Čočka s meruňkovým džemem
Vegetariánská lahůdka šéfkuchaře Marka Mráze. Největší výhodou tohoto receptu je, že se nemusíte zdržovat namáčením čočky. Používá se totiž červená čočka, která je uvařená za 15–20 minut i bez namáčení. Pochází z Orientu a vyznačuje se jemnou chutí. K dostání je většinou už loupaná, neloupaná má totiž fialovou barvu. - Maccheroni s čočkovým krémem
Červená čočka má oproti jiným luštěninám velkou výhodu – je velmi rychle uvařená. I díky tomu se tato úprava těstovin řadí k bleskovým. - Kořeněná rajčatová polévka s čočkou
Plus pro vás: Lykopen v rajčatech působí protirakovinně. V čočce je spousta vlákniny a bílkovin. - Pikantní čočkový dip
Inspirujte se Orientem! Najdete tam spoustu skvělých receptů nenáročných na váš čas.
Comments
Krásné recepty. Škoda, že ty fotky jsou rozmazané.
Milá Heleno, děkujeme za pochvalu. Původní formáty z předchozí verze webu postupně upravujeme, ale jsou jich spousty, a tak to ještě bohužel chvíli potrvá.