Vařit z čerstvých surovin je právě v tomto ročním období velmi snadné. Brokolice, cibule, lilek, papriky – nezapomínejte na bylinky a zeleninu ani při přípravě večeří pro všední dny.
Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...
Studuj gastro je program, jehož cílem je rozvíjet, podporovat a budovat novou generaci talentů české gastronomie. Studentka Vyšší odborné školy publicistiky Eva Růžičková pro Apetit popsala, jak probíhají workshopy pro studenty. Pokud...
Jsou skvělé na palačinky, na toasty i do jogurtu, ale výborné jsou i jen tak na lžičku. Řeč je o sladkých pomazánkách typu „nutella“, které sice nepatří mezi ty nejzdravější, ale jsou tak hříšně dobré, že na to občas rádi zapomeneme. Co...
Představte si, že sjíždíte zasněžené svahy a po celodenním lyžování se vracíte do tepla horské chaty. Po dni plném adrenalinu není nic lepšího než talíř vydatného jídla, které vás nejen zasytí, ale i zahřeje na duši. Ať už jste na horách,...
Pod povrchem každodenních chutí se skrývají příběhy míst, kde se rodí jedinečná kvalita. Od úrodné Moravy přes zvlněná pole Všestar až po ovocné sady jihočeských vesnic – chráněná označení původu přinášejí nejen záruku autenticity, ale také...