Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří s rajčaty

rajčatová polévka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Barevné, zdravím kypící plody jsou doslova esencí léta. Vařte s nimi teď, kdy jsou nejvyzrálejší, nejsladší, nejvoňavější, prostě dokonale nej.

Rajčata obsahují účinný antioxidant lykopen, který snižuje citlivost pokožky na sluneční záření a má účinky proti stárnutí. Kromě něj v nich najdete i vitaminy C a E, provitamin A, vitaminy skupiny B, draslík, železo a další prvky důležité pro zdravé fungování organismu.

Nejlepší jsou rajčata utržená rovnou z keříku, ještě horká od slunce. Snadno se dají vypěstovat i na balkoně v truhlíku. Pokud jste si je nezasázeli, poohlédněte se na trzích nebo u místních zemědělců, kteří vám rádi odprodají své přebytky. Chutnat vám budou jako z vlastní zahrady. Do jídelníčku je snadno zařadíte díky následujícím receptům. Jídla hravě uvaříte i v pracovním týdnu, stačí si jen vybrat…

5 večeří s rajčaty:

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...