Barevné, zdravím kypící plody jsou doslova esencí léta. Vařte s nimi teď, kdy jsou nejvyzrálejší, nejsladší, nejvoňavější, prostě dokonale nej.
Rajčata obsahují účinný antioxidant lykopen, který snižuje citlivost pokožky na sluneční záření a má účinky proti stárnutí. Kromě něj v nich najdete i vitaminy C a E, provitamin A, vitaminy skupiny B, draslík, železo a další prvky důležité pro zdravé fungování organismu.
Nejlepší jsou rajčata utržená rovnou z keříku, ještě horká od slunce. Snadno se dají vypěstovat i na balkoně v truhlíku. Pokud jste si je nezasázeli, poohlédněte se na trzích nebo u místních zemědělců, kteří vám rádi odprodají své přebytky. Chutnat vám budou jako z vlastní zahrady. Do jídelníčku je snadno zařadíte díky následujícím receptům. Jídla hravě uvaříte i v pracovním týdnu, stačí si jen vybrat…