Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří se středomořskou chutí

quiche
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pro středomořskou kuchyni jsou typické čerstvé a výrazné suroviny. Vybrali jsme z nich ančovičky, sýr feta, sušenou šunku, rajčata a olivy. Představujeme vám je v nových, rychlých úpravách pro všední den.

Pondělí
Lisovaný letní sendvič je inspirován báječným receptem na pan bagnat, který pochází z okolí francouzské Nice. Solte opatrně, ančovičky jsou slané víc než dost.

Úterý
Cizrnový salát s fetou a pomeranči kombinuje suroviny, které spolu dokonale ladí. Pokud nechcete použít cizrnu z konzervy, uvařte si čerstvou. Doporučujeme použít tlakový hrnec – luštěnina bude krásně měkká, krémová, se zvýrazněnou oříškovou chutí.

Středa
Italské závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete.

Čtvrtek
Špagety s pestem z rajčat jsou působivým důkazem, že z několika surovin se dá připravit skvělé jídlo. I s vařením těstovin vám to nebude trvat déle než patnáct minut!

Pátek
Koláč s olivami a karamelizovanou cibulí snadno upečete z listového těsta. Vyhrajte si s dochucením cibule, která má být příjemně navinulá.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín