0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří se středomořskou chutí

quiche
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pro středomořskou kuchyni jsou typické čerstvé a výrazné suroviny. Vybrali jsme z nich ančovičky, sýr feta, sušenou šunku, rajčata a olivy. Představujeme vám je v nových, rychlých úpravách pro všední den.

Pondělí
Lisovaný letní sendvič je inspirován báječným receptem na pan bagnat, který pochází z okolí francouzské Nice. Solte opatrně, ančovičky jsou slané víc než dost.

Úterý
Cizrnový salát s fetou a pomeranči kombinuje suroviny, které spolu dokonale ladí. Pokud nechcete použít cizrnu z konzervy, uvařte si čerstvou. Doporučujeme použít tlakový hrnec – luštěnina bude krásně měkká, krémová, se zvýrazněnou oříškovou chutí.

Středa
Italské závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete.

Čtvrtek
Špagety s pestem z rajčat jsou působivým důkazem, že z několika surovin se dá připravit skvělé jídlo. I s vařením těstovin vám to nebude trvat déle než patnáct minut!

Pátek
Koláč s olivami a karamelizovanou cibulí snadno upečete z listového těsta. Vyhrajte si s dochucením cibule, která má být příjemně navinulá.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč