Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
polévka
PXhere.com

Máme pro vás pět oblíbených polévek ze zimní zeleniny, které vás zaručeně zasytí a prohřejí od hlavy až k patě.

  • Zelná polévka s houbami a kroupami   
    Při nákupu zelí vybírejte pevné tvrdé hlávky bez hnědých skvrn a jiného poškození. Jsou napěchované vitaminem C. Do polévky potřebujete jen půl hlávky, tu druhou uchovejte v suchu a chladu.
  • Sytá cibulačka
    Polévka z cibule se nikdy nepřejí. Tato krémová varianta vás mile překvapí chutí anglické slaniny a parmazánu.
  • Krémová polévka s kapustou
    Zelené hlávky kapusty zdobí stánky farmářských trhů a sluší i polévce. Ideální večeře pro listopadové dny.
  • Pórková polévka s čočkou a pastinákem
    Červená čočka nepotřebuje předem namočit, navíc je velmi rychle uvařená a jídlo dokonale zahustí. S tmavým chlebem přijde hustá zeleninová polévka vhod k večeři i obědu.
  • Květáková polévka s kuřetem
    Voní estragonem a díky mléku je krásně sametová. Když vám náhodou zbude, můžete ji bez obav zamrazit.

Související články