Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
5+1 rad pro skvělý steak

5+1 rad pro skvělý steak

Čas, který vložíte do důkladné přípravy, se vám mnohokrát vrátí v chuti a šťavnatosti steaku.
18. 3. 2009 | Autor: redakce Apetitu
  • Opékat steak můžete na grilu, nepřilnavé nebo obyčejné nerezové pánvi – zkontrolujte, že má těžké dno, aby se teplo pravidelně rozložilo. Pokud užíváte gril, ujistěte se, že rošt nebo deska jsou opravdu čisté.
  • Vyndat maso z lednice je třeba zavčasu, tak aby před opékáním stačilo dojít pokojové teploty. Nechte ho přitom přikryté.
  • Potřít olejem doporučujeme vždy jenom steak, ne pánvičku nebo gril.
  • Rozpálit pánev nebo gril musíte opravdu pořádně, aby se šťáva uzavřela v masu.
  • Otočit steak smíte jednou, opravdu jen jednou! Pak od něj (kromě případného dotykového testu) dejte ruce pryč až do doby, kdy bude upečený.
  • Poslední záchranu pro případ, že by přes veškerou snahu zůstalo maso (u pravé svíčkové je to téměř nemožné) tvrdé, představuje recept na dušenou roštěnku.
REKLAMA

Přidat komentář