0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5x andělské cukroví

snehový dezert
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Andělsky něžné cukroví tvoří chuťový i vizuální protiklad k tmavému kakaovému. Poznáte ho podle vábivé vůně vanilky a jemného poprašku cukru. Upečte si pět božských druhů cukroví v barvě smetany a zlata. Nevinnost sama.

 

Trubičky s bílou čokoládou

Křehké cukroví s hedvábnou náplní se doslova rozplývá na jazyku. Vyměňte oblíbený máslový krém za smetanové mascarpone, které se skvěle odpíchne od svěžího pomerančového likéru. Budete ho ochutnávat znovu a znovu. Pokud chcete trubičky s bílou čokoládou péct již nyní, plňte je krémem nejdříve týden před Štědrým dnem.

trubičky s bílou čokoládou

Kokosky Vendula

Skvělý způsob, jak spotřebovat bílky, které vám zůstanou po přípravě lineckého těsta. Kokosky Vendula chutnají skvěle a nejsou vůbec přesušené. Nedělejte je moc velké, lepší budou jen o velikosti jednoho sousta. Hlavně je pečte všechny najednou, jinak vám těsto zřídne.

Vanilkové rohlíčky

Skrývají samou esenci Vánoc. Péct je můžete z vlašských ořechů i mandlí. Opatrně s cukrem, který přidáváte do těsta – když ho dáte moc, budou vanilkové rohlíčky příliš tvrdé. Zato při obalování bílým popraškem nešetřete. Díky domácímu vanilkovému cukru budou rohlíčky nepřekonatelné.

Marcipánovo-višňové kuličky

marcipánovo višňové kuličkyCukroví s růžovým srdíčkem na bříšku potěší především romantické duše. Nenechte se zmást jeho nevinným vzezřením – pod sladkým marcipánem se skrývá ďábelsky svůdná náplň z višní a griotky. Marcipánovo-višňové kuličky vás omámí.

Kokosovo-medové pracny

Své místo na vánočním stole mají medvědí tlapky jisté. Vyzkoušejte letos místo tmavé kakaové varianty s ořechy tyto něžné kousky, které voní medem a kokosem. Vynesou vás do sedmého nebe.

Čtěte také: Jak skladovat cukroví

Související články

Jak ušlehat dokonalý sníh z bílků
  • Tipy a triky

Jak ušlehat dokonalý sníh z bílků

Pusinky, laskonky, piškotová bábovka – ty všechny nadlehčuje a zpevňuje bílkový sníh. Než se pustíte do jeho šlehání, potřebujete znát pár základních pravidel, která zajistí, že se nadýchaný zázrak dokonale povede. Prozradíme vám správnou...
Sníh z bílků vylepší i nenápadné dezerty
  • Tipy a triky

Sníh z bílků vylepší i nenápadné dezerty

Našlehaný sníh z bílků dokonale nadlehčí těsto, báječný je však i sám o sobě. Jako chutná součást dezertů zajistí, aby náplň pod ním zůstala šťavnatá a zároveň dodá vašim zákuskům křehkost a nadýchanost. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit