Andělsky něžné cukroví tvoří chuťový i vizuální protiklad k tmavému kakaovému. Poznáte ho podle vábivé vůně vanilky a jemného poprašku cukru. Upečte si pět božských druhů cukroví v barvě smetany a zlata. Nevinnost sama.
Trubičky s bílou čokoládou
Křehké cukroví s hedvábnou náplní se doslova rozplývá na jazyku. Vyměňte oblíbený máslový krém za smetanové mascarpone, které se skvěle odpíchne od svěžího pomerančového likéru. Budete ho ochutnávat znovu a znovu. Pokud chcete trubičky s bílou čokoládou péct již nyní, plňte je krémem nejdříve týden před Štědrým dnem.
Kokosky Vendula
Skvělý způsob, jak spotřebovat bílky, které vám zůstanou po přípravě lineckého těsta. Kokosky Vendula chutnají skvěle a nejsou vůbec přesušené. Nedělejte je moc velké, lepší budou jen o velikosti jednoho sousta. Hlavně je pečte všechny najednou, jinak vám těsto zřídne.
Vanilkové rohlíčky
Skrývají samou esenci Vánoc. Péct je můžete z vlašských ořechů i mandlí. Opatrně s cukrem, který přidáváte do těsta – když ho dáte moc, budou vanilkové rohlíčky příliš tvrdé. Zato při obalování bílým popraškem nešetřete. Díky domácímu vanilkovému cukru budou rohlíčky nepřekonatelné.
Marcipánovo-višňové kuličky
Cukroví s růžovým srdíčkem na bříšku potěší především romantické duše. Nenechte se zmást jeho nevinným vzezřením – pod sladkým marcipánem se skrývá ďábelsky svůdná náplň z višní a griotky. Marcipánovo-višňové kuličky vás omámí.
Kokosovo-medové pracny
Své místo na vánočním stole mají medvědí tlapky jisté. Vyzkoušejte letos místo tmavé kakaové varianty s ořechy tyto něžné kousky, které voní medem a kokosem. Vynesou vás do sedmého nebe.
Čtěte také: Jak skladovat cukroví