0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5x blesková pizza

5x blesková pizza
sdílet:
Pizzu milují malí i velcí, protože ji lze obložit tím, co mají nejraději. Tady jsou osvědčené kombinace. Z uvedených surovin připravíte vždy jídlo pro dvě osoby.

TĚSTO & PEČENÍ

DOMÁCÍ TĚSTO (na 4 velké pizzy, průměr 30 cm): Do mísy prosejte 500 g hladké mouky a promíchejte ji se špetkou soli. Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj 1/2 kostky čerstvého droždí (21 g), přidejte špetku krupicového cukru, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek. Pak přilijte 1 lžíci panenského olivového oleje, další vodu podle potřeby (celkem i s kváskem zhruba 250 ml) a zpracujte v pružné hladké těsto. Hotové těsto v míse přikryjte potravinářskou fólií a nechte do druhého dne kynout v lednici (dobu kynutí nepodceňujte).

PEČENÍ Vyválené těsto na pizzu obložte podle chuti (nyní lze zamrazit). Dejte péct do trouby rozehřáté na maximum (230–250 °C, podle možností vaší trouby). Hlídejte, pečení trvá jen 10–15 minut.

1. ŠUNKA & ŽAMPIONY

Hotové pizza těsto (kupované nebo domácí) potřete 75 g bazalkového pesta. Obložte 100 g dušené šunky, nakrájené na nudličky, 75 g žampionů, nakrájených na plátky, a hrstí třešňových rajčátek, přepůlených. Osolte a opepřete. Upečte podle návodu v úvodu článku a pak ozdobte rukolou.

Embedded node

2. SLANINA & ARTYČOKY

Na hotové pizza těsto (kupované nebo domácí) naneste 200 g ricotty, obložte 300 g nakládaných artyčoků, 50 g černých oliv, přepůlených, a 6 plátky anglické nebo sušené slaniny, nakrájené na nudličky. Osolte a upečte podle návodu v úvodu článku.

3. CHILLI, SALÁM & PAPRIKA

Hotové pizza těsto (kupované nebo domácí) potřete 75 g rajčatového pyré (passaty). Obložte 40 g trvanlivého italského salámku, nakrájeného na plátky, 1 čerstvou červenou chilli papričkou, zbavenou semen a pokrájenou, 1 zelenou paprikou, nakrájenou na nudličky, a 100 g mozzarelly, natrhané na kousky. Mírně osolte a opepřete. Upečte a ozdobte petrželkou.

Embedded node

4. KOZÍ SÝR & ŠPENÁT

Do cedníku dejte 2 velké hrsti mladého (baby) špenátu a prolijte vroucí vodou, aby zavadl. Vymačkejte přebytečnou vodu. Hotové pizza těsto potřete 75 g bazalkového pesta. Obložte připraveným špenátem, 100 g měkkého kozího sýra, 50 g zelených oliv, přepůlených, a 50 g nakládaných sušených rajčat, nasekaných, a upečte.

5. HOVĚZÍ MASO & RAJČATA 

Na 1 lžíci olivového oleje zprudka opékejte 1 červenou cibuli, nakrájenou na plátky, 200 g libového mletého hovězího masa, osoleného a opepřeného, a 3 drcené stroužky česneku asi
5 minut, až maso zhnědne. Pizza těsto potřete 75 g rajčatového pyré (passaty). Obložte připravenou masovou směsí, hrstí třešňových rajčátek, přepůlených, a 100 g mozzarelly, natrhané na kousky. Upečte podle návodu v úvodu článku a pak ozdobte lístky bazalky.

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč