Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

6 nových nápadů: ryba z mrazáku

white fish
ZDROJ: David Towsend/Unsplash
sdílet:

Můžete je mít kdykoli po ruce a vykouzlit z nich chutné a taky zdraví prospěšné jídlo. Objevte s námi nové úpravy mražených ryb, a nebude vám líto, že žijeme tak daleko od moře.

 

Čerstvé rybě se nic nevyrovná. Nejlépe proto chutnají ryby u moře, protože tam je jejich cesta ke strávníkovi nejkratší. I v Česku už můžete koupit čerstvé mořské ryby, dá to však trochu práce a úspěšnější budete ve velkých městech. Pokud tu možnosti nemáte, pořád můžete sáhnout po rybách mražených. 

  • Mražená ryba je druhou nejlepší volbou. Ryby se totiž čistí a porcují okamžitě po vylovení už na lodi a přímo tam se rovnou i hluboce zamrazují. 
  • Až budete kupovat mražené ryby, všímejte si, zda nejsou pod obalem velké krystaly ledu, nebo maso není obalené sněhem. Je to známka nešetrného převozu, během kterého pravděpodobně rozmrzly. 
  • Na ledových pultech obchodů se čast prodávají ryby, které vypadají jako čerstvé, avšak jsou však rozmrazené. Není to nic nelegálního, tuto informaci se však zákazník musí v blízkosti ryb dočíst. 

TIP:

Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit. Koupíte on-line třeba v Apetit Shopu.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín