0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

6 nových nápadů: ryba z mrazáku

white fish
ZDROJ: David Towsend/Unsplash
sdílet:

Můžete je mít kdykoli po ruce a vykouzlit z nich chutné a taky zdraví prospěšné jídlo. Objevte s námi nové úpravy mražených ryb, a nebude vám líto, že žijeme tak daleko od moře.

 

Čerstvé rybě se nic nevyrovná. Nejlépe proto chutnají ryby u moře, protože tam je jejich cesta ke strávníkovi nejkratší. I v Česku už můžete koupit čerstvé mořské ryby, dá to však trochu práce a úspěšnější budete ve velkých městech. Pokud tu možnosti nemáte, pořád můžete sáhnout po rybách mražených. 

  • Mražená ryba je druhou nejlepší volbou. Ryby se totiž čistí a porcují okamžitě po vylovení už na lodi a přímo tam se rovnou i hluboce zamrazují. 
  • Až budete kupovat mražené ryby, všímejte si, zda nejsou pod obalem velké krystaly ledu, nebo maso není obalené sněhem. Je to známka nešetrného převozu, během kterého pravděpodobně rozmrzly. 
  • Na ledových pultech obchodů se čast prodávají ryby, které vypadají jako čerstvé, avšak jsou však rozmrazené. Není to nic nelegálního, tuto informaci se však zákazník musí v blízkosti ryb dočíst. 

TIP:

Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit. Koupíte on-line třeba v Apetit Shopu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit