Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Seznamte se s polentou

Seznamte se s polentou

Polenta, známá též jako kukuřičná mouka, je k dostání buď jako instantní, předvařená (v supermarketech, obchodech se specialitami a zdravou výživou i v obyčejných samoobsluhách), nebo obyčejná (ve speciálních obchodech jako Aromi či Sapori Italiani). Jakmile polentu vsypete do vroucí tekutiny, je třeba ji míchat na nízkém plameni, dokud se nezačne oddělovat od stěn nádoby. Doba přípravy závisí na typu polenty – instantní stačí 5 minut; obyčejná potřebuje asi 20 minut.
17. 4. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Polenta je oblíbená nejen v Itálii, ale i v mnoha jiných zemích střední a jižní Evropy a Latinské Ameriky, kde pro ni mají vlastní jména a způsoby přípravy. Podle toho, jaké chuti a konzistence chcete dosáhnout, a podle toho, s čím ji chcete podávat, ji můžete vařit ve vodě, mléku, kuřecím či zeleninovém vývaru nebo ve směsi vody a mléka. Mléko dodává plnost a krémovost, zatímco vývar hloubku a chuť. Tradičně se polenta vaří s vodou. Polentu vždy vsypávejte do vroucí tekutiny pomalu a na obranu před hrudkami prošlehávejte metlou.

REKLAMA

Přidat komentář