0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

7 nápadů na domácí pizzu

7 nápadů na domácí pizzu
sdílet:
Obložte si oblíbenou italskou specialitu podle své chuti.

VEJCE & ŠPENÁT


Na těsto potřené sugem rozložte dvě až tři hrsti špenátu. Osolte ho, opepřete a natrhejte na něj 50–100 g slaniny. Doprostřed rozklepněte vejce a dejte péct. Nakonec zasypte nastrouhaným parmazánem.

 

 

BRAMBORY & ROZMARÝN


Na těsto potřené sugem rozložte dvě až tři uvařené a na plátky nakrájené brambory. Posypte je natrhanou mozzarellou a plátky pancetty a nadrobno nasekaným rozmarýnem. Dejte péct

 

 

 

 

TUŇÁK & OLIVY


Na těsto potřené sugem rozdrobte malou konzervu tuňáka (50 g). Na to natrhejte pečenou papriku, pak přisypte vypeckované zelené olivy a nakonec navrch natrhejte mozzarellu. Dejte péct.

 

 

 

 

SALÁM & CHLLI


Na těsto potřené sugem rozložte polovinu uzeného sýra, na něj vyskládejte kolečka salámu, na ně rozprostřete žlutou papriku, 1 nasekanou chilli papričku a nakonec zbylý sýr. Dejte péct.

 

 

 

 

CUKETY & NIVA


Cukety nakrájejte na kolečka nebo na plátky, potřete je olejem a ogrilujte. Na těsto se sugem rozložte cukety, na ně slaninu, kousky kuřete (může být grilované, nebo syrové – nakrájené na malé kousíčky a marinované) a nakonec navrch rozdrobte nivu. Dejte péct.

 

 

 

 

MOZZARELLA & PESTO


Na těsto potřené sugem natrhejte mozzarellu, na to rozložte na kolečka nakrájená rajčata a vše štědře pokapejte bazalkovým pestem. Dejte péct

 

 

 

 

ŠUNKA & HOUBY


Absolutní klasikou je kombinace šunky a žampionů. Vše nakrájejte na kousky a nasypte na pizzu potřenou sugem. Nakonec přidejte nadrobno nakrájenou hladkolistou petrželku promíchanou s olivovým olejem. Dejte péct.

 

 

 

 

NĚCO NAVÍC


Základní recept na pizzu najdete tady. A nejlepší domácí rajčatovou omáčku sugo zase tady.

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit