VEJCE & ŠPENÁT
Na těsto potřené sugem rozložte dvě až tři hrsti špenátu. Osolte ho, opepřete a natrhejte na něj 50–100 g slaniny. Doprostřed rozklepněte vejce a dejte péct. Nakonec zasypte nastrouhaným parmazánem.
BRAMBORY & ROZMARÝN
Na těsto potřené sugem rozložte dvě až tři uvařené a na plátky nakrájené brambory. Posypte je natrhanou mozzarellou a plátky pancetty a nadrobno nasekaným rozmarýnem. Dejte péct
TUŇÁK & OLIVY
Na těsto potřené sugem rozdrobte malou konzervu tuňáka (50 g). Na to natrhejte pečenou papriku, pak přisypte vypeckované zelené olivy a nakonec navrch natrhejte mozzarellu. Dejte péct.
SALÁM & CHLLI
Na těsto potřené sugem rozložte polovinu uzeného sýra, na něj vyskládejte kolečka salámu, na ně rozprostřete žlutou papriku, 1 nasekanou chilli papričku a nakonec zbylý sýr. Dejte péct.
CUKETY & NIVA
Cukety nakrájejte na kolečka nebo na plátky, potřete je olejem a ogrilujte. Na těsto se sugem rozložte cukety, na ně slaninu, kousky kuřete (může být grilované, nebo syrové – nakrájené na malé kousíčky a marinované) a nakonec navrch rozdrobte nivu. Dejte péct.
MOZZARELLA & PESTO
Na těsto potřené sugem natrhejte mozzarellu, na to rozložte na kolečka nakrájená rajčata a vše štědře pokapejte bazalkovým pestem. Dejte péct
ŠUNKA & HOUBY
Absolutní klasikou je kombinace šunky a žampionů. Vše nakrájejte na kousky a nasypte na pizzu potřenou sugem. Nakonec přidejte nadrobno nakrájenou hladkolistou petrželku promíchanou s olivovým olejem. Dejte péct.
NĚCO NAVÍC
Základní recept na pizzu najdete tady. A nejlepší domácí rajčatovou omáčku sugo zase tady.